2018-2019 Av Sezonu Açıldı

   2018-2019 Av Sezonu Açıldı

Yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerindeki iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar göz önüne alınarak MAK tarafından Av Hayvanları için belirlenen avlanma süresi18.08.2018 tarihi itibarı ile Marmara Bölgesinde Açıldı. Av dönemleri, Av ve Yaban Hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemi göz önüne alınarak belirlenmektedir. Marmara Bölgesinde bulunan Tekirdağ ilinde avcılık 18.08.2018 tarihinde I.grup kuşlar ve […]

Yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerindeki iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar göz önüne alınarak MAK tarafından Av Hayvanları için belirlenen avlanma süresi18.08.2018 tarihi itibarı ile Marmara Bölgesinde Açıldı.

Av dönemleri, Av ve Yaban Hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemi göz önüne alınarak belirlenmektedir.

Marmara Bölgesinde bulunan Tekirdağ ilinde avcılık 18.08.2018 tarihinde I.grup kuşlar ve II. grup memeliler ile başlayan av dönemi 06.01.2019 tarihinde bitecek. 2018-2019 Av dönemi boyunca ilimizde 28 adet Genel,  6 adet Devlet Avlağı olmak üzere toplam 34 adet avlakta avcılar MAK kararları çerçevesinde kuş ve memeli türleri için “Avlanma İzin Belgesi” alarak avlanabilecekler.

Yeni av döneminde avlaklarda avcılık yapmak isteyen avcılar Avcılık Belgesi ve Avlanma Pullarını alarak AVBİS sistemi üzerinden seçecekleri avlaklarda avlanma kotası alarak avlanabileceklerdir. Merkez Av Komisyon Kararları dışında hareket eden avcılar idari işlemlere maruz kalacaklarını unutmamalı, en önemlisi de doğaya verecekleri telafisi mümkün olmayan zararlar konusunda bilinçli ve duyarlı olmalıdırlar.

Bağ ve bahçeleriyle ürünlerini, sürülerini, kendilerini korumak durumunda olanların avlanma amacı dışında silah taşıma ve bulundurmak istemeleri halinde Şube Müdürlüklerinden, istenilen evrakları tamamladıkları halde Ürünlerini korumak maksatlı belge düzenlenecektir. Ancak bu belge koruma maksatlı olduğundan avcılık amacı ile kullanılamaz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?