Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda çalışan ve sempozyuma İspanya’dan katılan heykel sanatçısı Uli Schwander, ‘Üzüm Falı’ isimli eseri hakkında açıklamalarda bulundu. Bu yıl ‘Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan’ temasının işlendiği 4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Schwander, üzümü merkezine alan ve etkileşime […]
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda çalışan ve sempozyuma İspanya’dan katılan heykel sanatçısı Uli Schwander, ‘Üzüm Falı’ isimli eseri hakkında açıklamalarda bulundu.
Bu yıl ‘Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan’ temasının işlendiği 4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Schwander, üzümü merkezine alan ve etkileşime açık bir kullanım olanağı sunan eseri ile ilgili şu açıklamada bulundu:
SCHWANDER: “ESERİM EĞLENCELİ BİR ENSTRÜMAN OLARAK ANLAŞILABİLİR”
“Dikey taş blok bölünerek üç küp ve bu üç küpte 12 yüzey oluşturdum. Her yüzeyde bir asma yaprağı önünde bir avuç üzüm figürü bulunuyor. En alt küpteki yüzeylerden birindeki 12 üzüm taneli salkım figürünü saat yönünde takip ettiğinizde her bir yüzeyde bir üzüm tanesinin eksildiğini görüyorsunuz. Bir nevi papatya falını andıracak şekilde en üstte yer alan küpün son yüzeyinde, salkımda sadece bir tek üzüm tanesi kalmış oluyor. Üzüm Falı kavramı, eğlenceli, ne için kullanılacağına halkın da karar vermede destek olacağı bir enstrüman olarak anlaşılabilir.”
Schwander ayrıca Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği ve uluslararası düzeyde tanınan Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda bir ay boyunca çok güzel vakit geçirdiğini belirterek sempozyum için emek veren herkese teşekkür etti.