Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali, ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in unutulmaz konseri ile muhteşem bir final yaparken, festivalin kapanış töreni de renkli görüntülere sahne oldu. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali’nin son gününde sahilde kaynatılan pekmez ve bulama, vatandaşlara ikram edildi. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, pekmez ve bulama kazanlarının […]
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali, ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in unutulmaz konseri ile muhteşem bir final yaparken, festivalin kapanış töreni de renkli görüntülere sahne oldu.
EŞKİNAT: “DÜNYANIN EN KALİTELİ ÜZÜMLERİ BU BÖLGEDE YETİŞEBİLİYOR”
Pekmez ve bulama ikramlarının ardından kapanış töreni, En Güzel Sofralık Üzüm yarışmasının finali ile devam etti. Törende konuşan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Biz bu coğrafyada üzümün kutsiyetine inanıyoruz. Binlerce yıl üzüm bu toprakların en önemli geçim kaynaklarından biri olmuş. 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali ile bu ürünü yeniden hak ettiği yere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Her geçen yıl daha başarılı olduğumuzu görüyorum. Çünkü dünyanın en kaliteli üzümleri, iklimi ve toprak yapısından dolayı bu bölgede yetişebiliyor. Üreticilerimizi teşvik etmek için de her yıl bir yarışma düzenliyoruz. Bu yıl da üreticilerimiz yarışmamıza başvurdular ve çok değerli jürimiz onları değerlendirdi. Kazanan üreticilerimizi tebrik ediyorum,” açıklamasında bulundu.
“BAĞCILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ATATÜRK’TEN BU KENTE MİRASTIR”
Ayrıca, Tekirdağ’ın en önemli kurumlarından biri olduğunu ifade ettiği Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’ne vurgu yapan Eşkinat, “Burada, Süleymanpaşa’da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve maalesef kıymetini bilmediğimiz bir kurum var. Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü. Atatürk burada Türkiye’nin üzümle ilgili en önemli merkezini boş yere kurmadı. Türkiye’de yetişen tüm üzüm çeşitleri burada yetişiyor. Tam bir açık hava müzesi. Bu kurumu evlerinize gittiğinizde bilmeyenlere anlatın. Misafirleriniz geldiğinde onları bu enstitüye götürün. Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa’nın Atatürk’ten kalan mirasıdır. Tekirdağlı sahip çıkarsa, tam sahip çıkar. El birliği ile bu kuruma sahip çıkmalıyız. Festivalimize de her yıl büyük destek veren Enstitü Müdürü Cengiz Bey’e teşekkür ediyorum,” diye konuştu.
ÜZÜM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Eşkinat’ın ardından 4. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali’ne destek veren Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Özer de söz alarak Enstitü hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların sonrasında ise En Güzel Sofralık Üzüm Yarışması ödül törenine geçildi. Yarışmaya katılan tüm üreticilere katılım belgesi ve bağ makası hediye edilirken, ilk üç sırayı alan üreticilere ise plaket ve çeşitli ödüller verildi. Derece alan üzüm üreticilerine ödüllerini Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Belediye Meclis Üyeleri verdi.
Yarışmada üçüncülüğü Kayı Mahallesi’nden Necmi Dündar alırken, ikincilik ödülü Yavuz Mahallesi’nden Ercüment Eras’ın oldu.
GURUR VE GÖZYAŞI
Birincilik ödülü ise yine Yavuz Mahallesi’nden Hasan Yenipazarlı isimli üreticinin yetiştirdiği üzüme verildi. Yenipazarlı tören alanında bulunmadığı için ödülü eşi teslim aldı. Ödül töreni sırasında ise duygu yüklü anlar yaşandı. Hasan Yenipazarlı’nın eşi ödülü teslim alırken gözyaşlarına hakim olamadı.
Ödüllerin ardından jüri üyelerine de birer plaket takdim eden Başkan Eşkinat, katkılarından dolayı her birine teşekkür etti.
Ödül töreninin ardından yapılan pekmez ve üzüm ikramlarının ardından 4. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali kapanış töreni sona erdi.