AMATEM Atölyeleri açılmışı

AMATEM Atölyeleri açılmışı

  Çorlu Devlet Hastanesi Münür ALKAN Binasında Çorlu AMATEM ile hayata tutunmaya varmısın? Adlı Proje kapsamında  AMATEM Atölyeleri açılmıştır. AMATEM; Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezidir. Çorlu Devlet Hastanesi AMATEM Birimi 2015 yılı Şubat ayından itibaren Madde bağımlılarının ayakta veya yatarak, tıbbi ve psiko-sosyal tedavileri ile tıbbi rehabilitasyonlarının yapıldığı tedavi merkezi olarak […]

 

Çorlu Devlet Hastanesi Münür ALKAN Binasında Çorlu AMATEM ile hayata tutunmaya varmısın? Adlı Proje kapsamında  AMATEM Atölyeleri açılmıştır.

AMATEM; Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezidir. Çorlu Devlet Hastanesi AMATEM Birimi 2015 yılı Şubat ayından itibaren Madde bağımlılarının ayakta veya yatarak, tıbbi ve psiko-sosyal tedavileri ile tıbbi rehabilitasyonlarının yapıldığı tedavi merkezi olarak hizmet vermektedir. Bu hizmetin etkinliğini artırmak amacıyla Çorlu Devlet Hastanesi “Çorlu AMATEM ile Yeniden Hayata Tutunmaya Var mısın?” projesiyle sosyal hayatta bireylere destek olmak amacıyla  2016 yılı Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programına başvuru yapmış ve  Yeşilay tarafından proje kabul edilmiştir.

Projemizde amacımız bağımlı bireylerin bilgi, beceri, ve yetkinliklerinin geliştirilerek istihdam edilmelerinin sağlanması, geçim olanaklarının artırılması ve buna bağlı olarak da toplumla bütünleşmelerinin sağlanmasıdır.

Bu tedavi merkezinde, sosyal ve rehabilitasyon tedavi sürecinin tamamlanmasıyla günlük hayatlarına yeniden dönen bağımlı bireylerin, yine rehabilitasyon hizmetleri içerisinde yer alan uğraş terapisi ile mesleki niteliklerini artırarak tedavi süreçlerine destek sağlanmaktadır.

Proje faaliyetlerimiz; psiko-sosyal ve rehabilitasyon tedavi süreci tamamlanmış olan hastalara Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile Bilgisayar Kullanımı (Bilgisayar İşletmenliği), El Sanatları, Giyim Teknolojisi, Kuaförlük Kursunu tamamlayan hastaları Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR’a yönlendirmek ve istihdam edilmelerine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda Atölyeler hazırlanmış faaliyete başlamıştır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?