CHP’nin Kuruluşunun 95. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

CHP’nin Kuruluşunun 95. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

95 yıl önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin demokratikleşme, çağdaşlaşma ve kalkınma mücadelesine öncülük eden ulu bir çınardır.     Kadir ALBAYRAK”   Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Halk Fırkası, 1935 yılındaki 4’üncü kurultayında Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Cumhuriyeti kuran kadro tarafından kurulan Cumhuriyet Halk […]

95 yıl önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin demokratikleşme, çağdaşlaşma ve kalkınma mücadelesine öncülük eden ulu bir çınardır.

 

 

Kadir ALBAYRAK”   Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Halk Fırkası, 1935 yılındaki 4’üncü kurultayında Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Cumhuriyeti kuran kadro tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk ilkelerini benimsemiş, milli egemenlik anlayışının yönetimde hâkim kılmış, kadın – erkek eşitliğini getirmiş, yurdun dört bir yanında ulusal kalkınmayı gerçekleştirmiş, çok partili hayata geçişi sağlamış ve darbe dönemleri de dâhil olmak üzere cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük güvencesi olmuştur.

”Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyen Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kurucusu olduğu CHP’ye verdiği önemi açık bir şekilde ifade etmiştir.

Yüce Türk milletinin bir ferdi olarak, cumhuriyetin en büyük değerimiz olduğunun bilinciyle Atamızın yolunda yürüyor ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Cumhuriyet Halk Partisi; Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Türkiye Cumhuriyeti var olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?