Başkan Pehlivan, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın yeni dönemin hayırlı olsun mesajı Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasının ardından yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Başkan Pehlivan, mesajında tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yeni dönemde başarılar diledi. Pehlivan şunları ifade etti; “ Eğitim Öğretim yılının henüz […]
Başkan Pehlivan, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın yeni dönemin hayırlı olsun mesajı
Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasının ardından yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Başkan Pehlivan, mesajında tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yeni dönemde başarılar diledi. Pehlivan şunları ifade etti;
“ Eğitim Öğretim yılının henüz başında olmamız hasebiyle, bu eğitim öğretim yılı başlangıcında iken bazı önemli hatırlatmaları yapmak ve bu konuya dostane bir şekilde yaklaşıp, gerekli konularda acıları söylemeyi bir vecibe biliyoruz.
Ülkemizde yıllardır eğitim öğretim doğru planlanan bir mesele olmamıştır ve olmamaktadır. Bu haksız yere yöneltilen bir eleştiri değildir, çünkü “Diplomalı İşsiz” sayısı her geçen gün artmaktadır. Nitelikli – niteliksiz okul ayrımı, idarecilerimize ve öğretmenlerimize yönelik uygulanan şiddet, okullardaki ders çeşitliliği, günlük & haftalık ders saati sayısı gibi eğitimimizde çözüme kavuşması beklenen birçok konu bulunmaktadır. Buradaki en temel yanlış ise, yabancı ülkelerin kontrolüyle yürütülen bir eğitim sistemimizin olmasıdır.
Millî Eğitim Sistemi adı gibi millî değildir. Batının değerlerine göre tanzim edilmiş batıcı bir sistemdir. Mevcut sistem bizim değerlerimizle asla uyuşmamaktadır. Eğitim öğretim sistemimizde şekilde değil, muhteviyatta değişiklik yapılması gereklidir. Eğitim sistemimiz AB normlarından, Fullbright Komisyonu ve John Dewey Raporunun tesirinden kurtarılmalıdır. Eğitim öğretimde mesafe almak istiyorsak bundan başka çare yoktur.
Bu sebeple okullarda “Bana AB’yi anlat” ve “AB projeleri” adı altında yapılan uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir. Bu uygulamaların öğrencilerimize katkısı olmadığı gibi, batı ahlakına olan özentiyi de artırmakla beraber, gençlerimizi kendi inanç, kültür ve değerlerinden uzaklaştırmaktadır. Bizim ihtiyacımız, batının ahlakı ve yaşantısı değil, kendi değer ölçülerimiz, ahlakımız ve kültürümüzdür. 15 yıl önce ilkokul birinci sınıfa başlayan bir öğrenci bugün üniversite mezunu olmuş ve iş hayatına atılmıştır. Bu durum şunu gösteriyor ki, 15 yıldır düzgün nesiller yetiştirmek için aslında yeterli zaman vardı. Ancak ne yazık ki uyuşturucu ilkokul yaşına düşmüş, alkollü içecek tüketimi toplumda artmış, nesiller maalesef daha da bozulmuştur. Bu da bize gösteriyor ki, eğitim her şeyin başıdır ve doğru bir planlama yapmamak çok büyük sıkıntıları beraberinde getirir. Sözlerimizin sonunda tekraren şunu hatırlatmak isteriz ilk dersimiz daima “Önce Ahlak ve Maneviyat” olmalıdır. Millî Eğitim Bakanımız sayın Ziya Selçuk Bey’in eğitim öğretimi şahlandırma gayesiyle yapmış olduğu çalıştayların sayısının daha da arttırılması gerekmektedir. Ve bu çalıştaylar neticesinde eğitimimiz Önce Ahlak ve Maneviyat ilkesiyle planlanmalıdır.
Tüm bu duygu ve düşünceler ile, 2018-2019 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve milletimize hayırlar getirmesini dilerim. “