Düğün fotoğraflarına dikkat

Düğün fotoğraflarına dikkat

  Çorlu’da profesyonel düğün fotoğrafçılığı yapan Fotoğraf Sanatçısı Erol Talha, sosyal medyanın yayılması ile birlikte çiftlerin düğünlerinde çekilecek fotoğraflara çok önem verdiklerini söyledi. Talha düğün öncesi, düğün günü ve düğün sonrası fotoğraf çekimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.   Kendi ismini taşıyan Erol Talha Photography  yıllardır kişilerin en mutlu olduğu anlara tanıklık ettiğini belirten Fotoğraf Sanatçısı […]

 

Çorlu’da profesyonel düğün fotoğrafçılığı yapan Fotoğraf Sanatçısı Erol Talha, sosyal medyanın yayılması ile birlikte çiftlerin düğünlerinde çekilecek fotoğraflara çok önem verdiklerini söyledi. Talha düğün öncesi, düğün günü ve düğün sonrası fotoğraf çekimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Kendi ismini taşıyan Erol Talha Photography  yıllardır kişilerin en mutlu olduğu anlara tanıklık ettiğini belirten Fotoğraf Sanatçısı Erol Talha, insanların o özel günlerinin fotoğraflara kusursuz bir şekilde yansımasını arzu ettiklerini söyledi. Düğün öncesi, düğün günü ve düğün sonrası olmak üzere fotoğraf çekimi yaptığını belirten Talha, “Özellikle  gelinler dış çekimi Kıyı köy’ de yapmayı istiyor. Bizim gibi büyük olmayan bir şehir için Kıyı köy bulunmaz bir yerdir diyebilirim. Bunun dışında gelin ve damadın istediği her hangi bir yerde çekim yapabiliyoruz. İsteyen müşterilerimiz içinde şehir dışına çıkarak çekimlerde bulunuyoruz. Çekim yerleri gelinin ve damadın hayata bakışlarıyla farklılık gösteriyor. Kimisi çılgın bir şeyleri tercih ettiği için bir uçurum kenarı veyahut dalgaların yükseldiği bir denizi isterken kimisi ise daha sakin bir yeri örneğin, duru bir göl kenarı istiyor” dedi.

Dış çekimde karar önceden verilmeli

Dış çekim öncesi çiftlerin fotoğraf çekiminin nasıl olması gerektiği hususunda birbirleriyle anlaşması gerektiğinin altını çizen Talha, “Çiftler zaman zaman ne istediklerini bilmeden veyahut farklı şeyler isteyerek geliyor. Biz elbette en iyi çekimleri onlara sunuyoruz. Ama onların hayalindeki şeyleri önceden belirlemesi bize iletmesi çekim esnasında sorun yaşamamalarını sağlıyor. önceden istedikleri çekimleri bir yere not etmelerini de öneriyoruz. Daha sonra ‘keşke bu da olsaydı’ dememeleri için bu konu üzerine titizlenmeliler” diye konuştu.

Profesyonellerle çalışın

Düğün günündeki fotoğraflarında o anı ölümsüzleştirmesi için önemli olduğunu belirten Talha, o gün çekilen fotoğrafların tek düzelik ten çıkması için profesyonel fotoğrafçılarla çalışılması gerektiğini söyledi. Piyasa da her eline profesyonel fotoğraf makinesi alanın fotoğrafçı olarak dolaştığının da altını çizerek uyarıda bulunan Talha şunları söyledi: “Günümüzde ne yazık ki bu işi ehliyle yapamadan piyasaya çıkan ve insanların mutlu günlerini zehir eden kişiler var. Bu yüzden düğünlerde fotoğrafçı bulmadan önce kişilerin iyi bir araştırma yapmaları gerekir. Çünkü düğün gününüzde fotoğraflarınızın tekdüze olmasını istemezsiniz. Tekdüzelikten kastım herkesin makineye bakarak poz verdiği bir kare veya bilinen pozlar. Tabi bunlarda o günün içinde olacaktır ama asıl önemli olan detaylarda düğünü yansıtabilmektedir. Bakışlar, kıyafetlerin detayları, düğün salonunun farklıları, kişilerin en masum gülümsemeleri vb. detayları fotoğrafçı kovalamalıdır. Çünkü düğünün en güzel anılarını bunlar oluşturmaktadır. Aynı şekilde fotoğrafçı sadece kişilere değil düğün salonu içinde ayrı çekimde bulunmalıdır. İnsanlar oraya çok büyük paralar ödüyor ve yıllar sonra anılarında her şeyi taze tutabilmeleri için bu mekanın fotoğrafları da gereklidir.”

Son moda, düğün öncesi çekim

Düğün öncesi fotoğraf çekiminin de son zamanlarda artış gösterdiğini ifade eden Talha, “Günümüzde sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte kişiler her anlarını bu mecrada paylaşma isteği duyarken artık bu paylaşımların profesyonel olmasını istiyor. Düğün tarihini belirlemiş çiftlerde düğün öncesi bunu sosyal medyadan yaymak için böyle bir yola başvuruyorlar. Düğün tarihinin olduğu aksesuarlarla beraber çiftlerin fotoğrafları çekiliyor. Buna ek olarak düğün öncesi gelin ve damadın hazırlandığı zamanların hem videosu hem de görüntüleri olsun isteniyor. O gün gelin ve damadın kuaför hazırlıkları, kıyafet giyimi, düğün evine gidişi vb. kareler ölümsüzleştiriliyor” diye konuştu.

AZ STRES İÇİN DIŞ ÇEKİM DÜĞÜN SONRASI OLMALI

Çiftlerin dış çekim fotoğraflarını düğün günü mü yoksa başka bir gün mü yapma konusunda kararsız kaldıklarını belirten Talha, “Öncelikle kişiler kendilerini nasıl mutlu hissedeceklerse o gün yapsınlar fotoğraf çekimini. Ama çok stresli bir yapınız varsa, dış çekim işleminin başka bir gün yapılmasında fayda var. Çünkü düğün günü yapılan çekimlerde çiftlerin üzerinde çok fazla korku oluyor. o gün dışarıdayız ve ‘üstüm kirlenmesin’, ‘saçım bozulmasın’, ‘zamanımız az kaldı’ gibi endişeler çiftlerin içini kemirmektedir. Bu yüzden de bazen istenilen fotoğraflar ortaya çıkamamaktadır. Ama düğünden sonra özellikle hafta içi yapılan çekimlerde istenilen kareler çok fazla yakalanmaktadır. Yüzlerdeki gerginliğin yerini burada gülümseme almaktadır. Burada biz fotoğrafçılara da önemli görevler düşüyor. Çiftleri doğru yönlendirmeliyiz. Onlarla güzel iletişim kurmalıyız. Onları dinlemeli, isteklerine kulak kabartmalı ve olmayacak bir şeyse bunu doğru bir şekilde anlatmalıyız. Gerekirse hoş bir kare için onları da güldürmeliyiz” dedi.

ÇEKİMLERDE KULLANILAN EKİPMAN ÖNEMLİ

Düğün fotoğrafçılığında ister iç çekim ister dış çekim olsun kullanılan ekipmanın da önemli olduğuna vurgu yapan Talha, “Çekimler sırasında bir fotoğrafçınız olmazsa olmazı reflektör, tripod, harici ışık ve farklı lenslerin bulunmasıdır. Aynı lensle çekim yapılırsa her açı için aynı başarı yakalanamaz. Fotoğrafçının alanını kısıtlar ve karşılığında çiftler için en iyi fotoğraflar ortaya çıkmaz.  Birde tek başına çalışılmaması en az iki kişiyle bu işin üstlenilmesi gerekmektedir. Düğün fotoğrafçısı seçecek olanlar bu hususlara dikkat etmelilerdir” şeklinde konuştu.

www.eroltalha.com instagram: eroltalha.photography

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?