AİLELER REYAP HASTANESİNDE BULUŞTU

AİLELER REYAP HASTANESİNDE BULUŞTU

  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi hastaları ve aileleri Reyap Hastanesi Çorlu’da kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.   Özel Reyap Hastanesi’nde gerçekleşen kahvaltı etkinliğine tedavileri başarıyla sonuçlanan ve halen tedavisi devam eden genç hastalar ve aileleri katıldı. Yoğun bir ilgi ile başlayan etkinliğe Başhekim Dr. İbrahim OKTAY, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları Doç. Dr. Aliye […]

 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi hastaları ve aileleri Reyap Hastanesi Çorlu’da kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

 

Özel Reyap Hastanesi’nde gerçekleşen kahvaltı etkinliğine tedavileri başarıyla sonuçlanan ve halen tedavisi devam eden genç hastalar ve aileleri katıldı. Yoğun bir ilgi ile başlayan etkinliğe Başhekim Dr. İbrahim OKTAY, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları Doç. Dr. Aliye YILDIRIM GÜZELANT ile Uzm. Dr. Nalan YAĞMUR, Fizyoterapistler, Kurumsal İletişim Yöneticileri , idari personel ile hastalar ve aileleri katılım sağladı. Yapılan konuşmalarda ailelerin ne denli özveri ile tedavi süreçlerinde rol aldıkları ve aile desteğinin ne denli önemli olduğuna değinildi.

Konuşmasında, Türkiye ve dünyadaki rakamlarla CEREBRAL PALSY (CP) ye dikkat çeken Doç. Dr. Aliye YILDIRIM GÜZELANT;

“Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan bir engellilik durumu. Beynin tramvaya uğramış kısımlarına erken müdahale edilerek, hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabiliyor. Cerebra Palsy’ye çoğunlukla başka bir fiziksel ya da zihinsel engellilik durumu da eşlik edebiliyor.

Dünya genelinde 17 milyonu aşkın Cerebral Palsy’li birey bulunuyor. Türkiye‘de ise her 8 saate 1 Cerebral Palsyli bebek, ömür boyu özel eğitim ve rehabilitasyon ihtiyacı ile dünyaya gözlerini açıyor. Cerebral Palsy’li çocuklar çoğunlukla yürüyemiyor, koşamıyor, zıplayamıyorlar. Yapılan bu etkinliği katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Etkinliğin sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekilirken miniklere verilen sürpriz hediyeler de yüzleri güldürdü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?