Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası Sona Erdi

Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası Sona Erdi

Çorlu Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası 160 sporcunun katılımıyla Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 3 ayrı kategoride 160 sporcunun mücadele ettiği Çorlu Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası 2 gün sürdü. Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Aylin Aydoğdu Çorlu’da Çorlu […]

Çorlu Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası 160 sporcunun katılımıyla Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

3 ayrı kategoride 160 sporcunun mücadele ettiği Çorlu Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası 2 gün sürdü. Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Aylin Aydoğdu Çorlu’da Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Çorlu Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasına ilgi gösteren satranç oyuncuları ve ailelerine teşekkür ederken satranç sporunun önemine değindi.

Daha sonra kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt satrancın zeka ve akıl üzerinde önemli etkileri olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Satranç sporuna gönül vermiş sevgili çocuklarımız ve onlara örnek olup yol açan kıymetli yetişkinlerimiz; Çocuklarımıza güzel alışkanlıklar kazandıran, boş vakitlerini kaliteli değerlendirmelerini sağlayan, ufuklarını genişleten ve matematiksel zekâlarını üst seviyelere çıkaran satranç sporunu desteklemek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için sizlerle bir arada olmanın sevincini yaşıyorum.

Satranç, insanın zihinsel anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. İnsan beyninin jimnastik yapabileceği en uygun spor alanıdır. Dolayısıyla satranç, bir taraftan zekâyı kullanmak ve matematiksel zekâyı geliştirmek, bir taraftan da zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gönül verilmesi gereken önemli bir spordur.

Çocuklarımızın analitik düşünmesini sağlaması, strateji geliştirmesine katkısı olması, sabırlı ve sağduyulu yapması açısından satranç sporunu çok önemsiyorum. Kişisel düşüncem okullarda satranç sporunun zorunlu ders olmasıdır. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Önemli bir zekâ sporu olan satranca çocuklarını alıştıran ailelere teşekkür ediyorum. Böyle etkinlikler sayesinde zeki ve akıllı genç nesiller yetişecektir. Tüm çocuklarımıza spor hayatlarında, öğrenim hayatlarında ve gelecekte sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.”

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından 3 kategoride dereceye giren kadın ve erkek oyuncular ile en küçük ve en büyük sporcuya madalya ve kupaları Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ve Satranç Eğitmeni Ergin Mollov tarafından takdim edildi.

2 gün süren mücadeleler sırasında satranç oyuncularını aileleri de yalnız bırakmazken, tören sonunda hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı seslendirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?