Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Trakya Bölgesi’nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi” kapsamında `Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Üretim Potansiyeli ve Aşırı Hava Olaylarının Mevcut Durumu’ konulu eğitim programının ikincisi düzenlendi. Süleymanpaşa ilçesindeki Ramada Otel’de düzenlenen eğitim programına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler personeli ve proje koordinatörü Levent […]
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Trakya Bölgesi’nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi” kapsamında `Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Üretim Potansiyeli ve Aşırı Hava Olaylarının Mevcut Durumu’ konulu eğitim programının ikincisi düzenlendi.
Süleymanpaşa ilçesindeki Ramada Otel’de düzenlenen eğitim programına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler personeli ve proje koordinatörü Levent Tuna, NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukçu, NKÜ Teknik Bilimler MYO Öğr. Gör. Dr. Bahadır Altürk, TR21 Trakya Bölgesi kamu kurumları, yerel yönetimlerden temsilciler ile Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu üyeleri katıldı.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİ KONUŞULDU
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen TESKİ ile TRAKYAKENT’in iştirakçisi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin proje sahipliği ile gerçekleşen programın açılışında Prof. Dr. Fatih Konukçu, katılımcılarla proje ve eğitim programının detaylarını paylaştı. Prof. Dr. Konukçu’nun konuşmasının ardından Doç. Dr. Asude Hanedar tarafından Trakya Bölgesi 2100 yılına kadar her 10 yıllım periyotlarda iklimin nasıl değişeceği; Dr. Bahadır Altürk tarafından iklim değişikliğinin Trakya Bölgesi’ndeki tarımsal üretime etkisi; Prof. Dr. Nusret Karakaya tarafından da iklim değişikliğinin Trakya Bölgesi’ndeki su kaynakları üzerine etkisi; İklim Uzmanı Ferat Çağlar tarafından Trakya Bölgesi’ndeki Ekstrem İklim Olayları konularında sunum gerçekleştirildi.
KATILIMCILARA SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ
Proje Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut tarafından yönetilen “Değerlendirme Bölümü”nde ise eğiticiler tarafından Platform Üyelerinden gelen soru, eleştiri ve katkıları analiz edildi. İkinci Eğitim Programı sonunda ayrıca “Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu” üyelerine Katılım Sertifikası verildi.
Proje kapsamında, 24 Ocak 2019 da düzenlenecek 3. Eğitim Programında, “Trakya’da iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için alınabilecek önlemler ve adaptasyon stratejileri” konuları ele alınacak.