Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Muhtarlık arasında “Gönüllü İtfaiyecilik Protokolü” Saray İlçesinin Safaalan Mahallesi’nde imzalandı. Protokol gereği olarak bir süredir teorik ve pratik itfaiyecilik eğitimi verilen Safaalan Muhtarı ve 12 vatandaşa giysi, ekipman ve yangın söndürme aracı teslim edildi. Teslim edilen, üç ton su kapasiteli bu itfaiye aracı, yangın için gerekli olan tüm standart teçhizat ve donanıma […]
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Muhtarlık arasında “Gönüllü İtfaiyecilik Protokolü” Saray İlçesinin Safaalan Mahallesi’nde imzalandı.
Protokol gereği olarak bir süredir teorik ve pratik itfaiyecilik eğitimi verilen Safaalan Muhtarı ve 12 vatandaşa giysi, ekipman ve yangın söndürme aracı teslim edildi. Teslim edilen, üç ton su kapasiteli bu itfaiye aracı, yangın için gerekli olan tüm standart teçhizat ve donanıma sahip bulunuyor.
Eğitimlerini tamamlayan gönüllü itfaiyecilere belgeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr.Tamer Dodurka, İtfaiye Daire başkanı Emin Pehlivan, Meclis Üyesi Nazmi Duygu ve Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen tarafından takdim edildi.
Törende yaptığı konuşmada gönüllü itfaiyeciliğin önemine değinen Başkan Kadir Albayrak, protokolün başka mahallelerde de imzalanacağını ve böylece Tekirdağ’da gönüllü itfaiyeciliğin yaygınlaşacağını söylerken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesindeki itfaiye hizmetlerinin dünya standartlarını yakalamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Albayrak, “İtfaiye Daire Başkanımız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde ilk atanan daire başkanlarından biridir ve gerek ülkemizde gerekse uluslararası itfaiyecilik alanında başarılarıyla tanınan bir şahsiyettir. Bu proje dolayısıyla kendisini ve ayrıca mahalle muhtarı ile gönüllülerimizi tebrik ediyorum, Safaalan Mahallemiz için hayırlı olsun, Allah bu aracı kullanmaya mecbur etmesin” diyerek konuşmasını tamamladı.
Genel Sekreter Yrd. Prof.Dr.Tamer Dodurka, hiçbir itfaiye aracının yangından daha hızlı olamayacağını, bu nedenle itfaiye ekipleri gelmeden önce vatandaşın olaya seyirci kalmadan müdahale edebilir hale getirilmesinin çok önemli olduğunu, gelişmiş ülkelerdeki gönüllü itfaiyeci sayısının, itfaiye teşkilatlarında çalışan personel sayısından çok daha fazla olduğunu ve yangın söndürmede en önemli görevin bu gönüllülere düştüğünü söyledi. Dodurka, ayrıca yangının ilk dakikasının çok kritik olduğunu, bu esnada yapılan bilinçli müdahalelerin ekipler gelmeden önce yangını söndürmede ya da etkisini azaltmada büyük öneme sahip olduğunu belirterek, evde yangın önleme konusunda da muhtarlıkların talebi üzerine kadın itfaiyecilerin evlere kadar giderek ev kadınlarına eğitim verdiğini belirtti.