MÜEZZİNOĞLU’NUN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

MÜEZZİNOĞLU’NUN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

“Bu milletin geçmişi, tarihe kazınmış uzun bir mücadelenin adıdır. Bu yolculukta zaferlerin ve acıların vatan topraklarında bıraktığı izler kardeştir. Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi de gururun, inancın ve azmin en önemli şahitlerindendir. Binlerce şehidimizle vatan topraklarında kardeşçe uyuyan gencecik fidanlarımız ve Tıbbiyelilerimiz ise bu zaferin kazanılmasında büyük rol oynayan kahramanlarımızın ta kendisidir. Tıp […]

“Bu milletin geçmişi, tarihe kazınmış uzun bir mücadelenin adıdır. Bu yolculukta zaferlerin ve acıların vatan topraklarında bıraktığı izler kardeştir.

Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi de gururun, inancın ve azmin en önemli şahitlerindendir. Binlerce şehidimizle vatan topraklarında kardeşçe uyuyan gencecik fidanlarımız ve Tıbbiyelilerimiz ise bu zaferin kazanılmasında büyük rol oynayan kahramanlarımızın ta kendisidir.

Tıp Bayramı, beyaz önlükleri cephelerde şehitlerimizin kutlu kanına boyanan doktorlarımızın, bir cesaret öyküsünün şaha kalktığı vatan topraklarında şehit düşerek, o sene tek bir mezun veremeyen Tıbbiyemizin, Tıbbiyeli kahramanlarımızın günüdür.

Vatanını savunmak uğruna bir an bile tereddüt etmeden kendi canlarını hiçe sayan Tıbbiyelilerimiz, geçmişten bugüne aynı sızıyla yüreklerimizde, aynı gururla şanlı tarihimizde yaşamaktadır.

Bugün, hastasına şifa verebilmek için kendi çocuğunun doğumuna yetişemeyen doktorlarımızın, kar kış demeden hastalarını sırtlayarak hastaneye yetiştiren, hiçbir karşılık beklemeden “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” inancını taşıyan tüm sağlık çalışanlarımızın günüdür.

 

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin kuruluş tarihi olan 14 Mart 1827’yi işaret eden Tıp Bayramı, canımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz o kutsal emeğin, bir an bile gözünü kırpmadan başucumuzda yaşama tutunabilelim diye bekleyen o güzel yüreklerin bayramıdır.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren elimizi tutanlara, geçmişten geleceğe umut, kararlılık ve cesaretle insan yaşamını savunanlara, koşullar her ne olursa olsun bizim adımıza daima kalbi atanlara minnetimizin adıdır Tıp Bayramı.

İlk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlanan tıp bayramı, Türk Milleti’nin bağımsızlığı adına sonsuzluğa koşan Tıbbiyelilerimizin verdiği mücadelenin yaktığı kıvılcımın adıdır.

Vatan savunmasında kaybettiğimiz Tıbbiyelilerimizi ve insan hayatı uğruna mesleğini icra ederken ebediyete uğurladığımız tüm sağlık çalışanlarımızı şükranla andığımız bugün, bu onurlu mesleğin neferleri olan sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum’’dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?