HASTANEMİZE KOMPLE KURUYORLAR ”TAMAMEN ASILSIZDIR”

HASTANEMİZE KOMPLE KURUYORLAR ”TAMAMEN ASILSIZDIR”

Çorlu da hizmet veren Özel Reyap Hastanesinde görevli doktorlardan, Op Dr Kemal Yıldız, hastane başhekimi tarafından darp edildiği şeklindeki iddialara hastane yönetiminden cevap geldi. Başhekim Yardımcısı, Dr. İbrahim Oktay, iddiaların tamamen yalan olduğunu; “Burada hastanemize büyük bir komplo kurulmaktadır. Kemal Bey 13 Mart tarihinde Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinde her hangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı raporu verilmiştir. […]

Çorlu da hizmet veren Özel Reyap Hastanesinde görevli doktorlardan, Op Dr Kemal Yıldız, hastane başhekimi tarafından darp edildiği şeklindeki iddialara hastane yönetiminden cevap geldi.
Başhekim Yardımcısı, Dr. İbrahim Oktay, iddiaların tamamen yalan olduğunu; “Burada hastanemize büyük bir komplo kurulmaktadır. Kemal Bey 13 Mart tarihinde Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinde her hangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı raporu verilmiştir. Bu tip iddialar kurumumuzu yıpratma amacı taşımakta olup hepsi asılsızdır. Konu yargıya tarafımızdan yargıya intikal ettirilmiştir” dedi.
Çorlu Özel Reyap Hastanesi yönetimi konuyla ilgili olarak basın mensupları ile bir araya gelerek iddialarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren açıklamalarda bulundular. Basın toplantısında; Başhekim Yardımcısı, Dr. İbrahim Oktay. Hastane Müdürü, Yaşar Çekiç. Göz Hastalıkları Uzmanı. Op. Dr. Erhan Temel. Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı. Prof. Dr. Murat Yılmaz hazır bulundular
TAMAMEN KARALAMA KAMPANYASI
Baş Hekim yardımcısı Oktay, iddiaların tamamen kurumu yıpratmaya yönelik komplo girişimi olduğunu ifade ederek, tedavisi devam eden hiçbir hastanın mağdur edilmediğini sözlerine ekledi. Dr. Oktay; “ Dr.Kemal Bey hastanemizde darp edilerek kolunun kırıldığını iddia etmekte. Çorlu Devlet hastanesinin raporu bunu tamamen yalanlamaktadır. Bu tip komplo girişimleri ile kurumumuza zarar verilmeye çalışılmaktadır. Hastalarımız, yakınları ve tüm halkımızın bu yalan iddialara itibar etmemelerini bekliyoruz” dedi.
Yaşanan Olaylar Yargıya İntikal Ettirilmiştir
Yaşanan Gelişmeleri de aktaran Dr. Oktay, konunun yargıya intikal ettiğini açıklayarak, iddiaların tamamen asılsız olduğunu bildirdiği basın açıklamasında; “Özel Reyap Hastanesi olarak 03.01.2011 tarihinden bugüne, halen 7’si Profesör, 4’ü Doçent olmak üzere 52 hekim ile ilçemiz, ilimiz ve hatta bölgemize kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmeti sunmak için çalışmaktayız. Her geçen gün hizmet kalitemizi daha da artırmak için çaba harcamaktayız. Hastanemizin açılışından kısa bir süre sonra, yine hastanemiz bünyesinde, Sağlık Bakanlığından alınan izin ve ruhsat ile Tüp Bebek (İVF-ÜYTE) Merkezimiz faaliyete başlamıştır.
Tüp Bebek Merkezleri kendine özel mevzuatı olan, Sağlık Bakanlığının planlaması kapsamında, Sağlık Bakanlığı izni ile açılabilen merkezlerdir. Tüp Bebek Merkezleri; Mesul Müdür, sorumlu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı (Sağlık Bakanlığınca Sertifikalandırılmış), Anestezi Uzmanı, Üroloji Uzmanı, Embriyolog (Sağlık Bakanlığınca Sertifikalandırılmış), Hemşire, Ebe, Tıbbi sekreter ve Temizlik personelinden oluşan bir ekiple, kendi mevzuatında zorunlu tutulan fiziki alana sahip merkezlerdir.
Başhekim Op. Dr. Hıdır Yüksel, hastanemizde ve Tüp Bebek Ünitemizde verilen tıbbi hizmetlerden sorumludur, hastanemiz ile bir ortaklığı ve farklı bir görevi yoktur. Hastanemiz bünyesindeki Tüp Bebek Merkezinin Mesul Müdürü hastanemizin de Mesul Müdürü olan ve aynı zaman da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Op. Dr. Hıdır Yüksel’ dir. Tüp Bebek Merkezimizin kuruluşunda şuanda Profesör olan Uz. Dr. Koray Elter sorumlu hekim olarak çalışmış, Uz. Dr. Koray Elter, 2012 yılında Trakya Üniversitesine geçmek isteyince hastanemiz ve Tüp Bebek Ünitemiz sahipliği Uz. Dr. Kemal YILDIZ ile 5 yıllık sözleşme yaparak anlaşmış, Uz. Dr. Koray ELTER takipli hastalarını Uz. Dr. Kemal YILDIZ’ a devrederek ayrılmıştır. Bu devir sürecinde ne ayrılan hekimimiz ile ne de hasta ve yakınları ile hiçbir sorun yaşanmamıştır.
Halen resmi olarak Tüp Bebek Merkezimizin sorumlu hekimi olan Uz. Dr. Kemal YILDIZ’ın 5 yıllık sözleşmesi dolmuş olup, hastanemiz yönetim kurulu ile yaptığı görüşmede anlaşma sağlanamayınca, hastalarımızın bu süreçte mağdur olmaması için hastanemiz yönetim kurulu tarafından ÜYTE sorumluluğunu yapabilecek yeni bir hekimle görüşme yapılmış, bunun üzerine Uz. Dr. Kemal YILDIZ Tüp Bebek Merkezimizde takip edilen hastaları telefon ile aratarak, asılsız söylemlerle provake ederek hastaneye davet etmiş, Mesul Müdürümüz Op. Dr. Hıdır YÜKSEL’ e yönlendirmiştir. Bunu fark eden Başhekim Hıdır YÜKSEL, kendisini odasına davet ettiğinde, iki hekim arasında yaşanmış bir tartışma Uz. Dr. Kemal YILDIZ tarafından bu boyutlara getirilip, kuruma mal edilmeye ve kuruma karşı karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışılmaktadır.
Uz. Dr. Kemal Yıldız’ın sosyal medyadaki kendi kişisel sayfası ve kurumumuzun Tüp Bebek Merkezi sayfasında yayımlamış olduğu 15.03.2017 tarihli yayımlarını ve bazı yerel basın kuruluşlarındaki beyanlarını üzüntü ve esefle karşılamaktayız. Söz konusu yayımlar hakaret ve iftira niteliğinde olup, kurumumuzun itibarını karalamaya yöneliktir. Tüp Bebek yöntemi ile bebek sahibi olmak isteyen ve tedavi sürecine başlanan anne adayları, gerek duygusal gerekse psikolojik olarak normalden daha hassas bir süreçten geçmektedir. Uz. Dr. Kemal Yıldız tarafından hasta ve hasta yakınlarımızın bu hassas süreçlerinde kaygılanmalarına neden olunması da bizleri çok üzmüştür.
Bu süreçte hastalarımız kurumumuz tarafından hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir. Uz. Dr. Kemal Yıldız’ın, kendi müracaatı ile Çorlu Devlet Hastanesinden Pazartesi günü (13.03.2017) almış olduğu sağlamdır raporu elimizde mevcut iken, tartışmadan 48 saat sonra gidip el bileğinde kırık olduğu iddiası ile ikinci bir rapor almıştır. Yaşanan bu gelişmeler tarafımızdan yargıya intikal ettirilmiş olup hukuki süreç başlatılmıştır.
Hiç arzu etmediğimiz ve bizleri fazlasıyla üzen bu olayın, ticari kaygılarla başlatılmış bir sosyal medya karalaması olduğunu takip eden günlerde göreceğiz. Tüm çalışanlarımızla olduğu gibi hekimlerimiz ile de hastanemiz yönetimi, örnek bir çalışma barışı içerisinde 6 yıldır hizmet vermektedir. Hastanemizde çalışan hekimlerimizle görüşüldüğünde bu husus çok rahat bir şekilde teyit edilebilir. Kamu oyuna saygı ile duyurulur” şeklinde konuştu

 

FERAY TOPRAK

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?