ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ÇORLU’DA ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ÇORLU’DA ANILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Çorlu Şehitliğinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde şehitler rahmet ve minnetle anıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenleri, Çorlu Şehitliğinde düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Çelenk töreni Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı […]

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Çorlu Şehitliğinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde şehitler rahmet ve minnetle anıldı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenleri, Çorlu Şehitliğinde düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Çelenk töreni Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, askeri erkân, resmi kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.
Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şehitlik anıtına çelenk sundular. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı okundu.
5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı personeli tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tören programı Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın şehitlik defterini imzalaması ve mesajı okuması ile son buldu.
Törenin ardından katılımcılar şehit mezarları ziyaret ederken, şehitler için okunan duaların ardından mezarlara kırmızı karanfiller sunuldu. Şehit ailelerinin de hazır bulunduğu şehitlik ziyaretinde katılımcılar duygulu anlar yaşadılar.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler ve anma törenleri Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale konulu resim sergisi ile devam etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?