BAŞKAN SARIKURT, “ÇORLU’DA ENGEL TANIMIYORUZ”

BAŞKAN SARIKURT, “ÇORLU’DA ENGEL TANIMIYORUZ”

  CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, engelli ve dezavantajlı vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, yeni dönem projeleri arasında yer verdiği Down Kafe ile Down sendromlu gençlerin sosyal hayatta aktif olarak rol alabileceklerini belirtti. Engelli ve dezavantajlı vatandaşlar için hazırladıkları projeler hakkında açıklamada […]

 

CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, engelli ve dezavantajlı vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, yeni dönem projeleri arasında yer verdiği Down Kafe ile Down sendromlu gençlerin sosyal hayatta aktif olarak rol alabileceklerini belirtti.

Engelli ve dezavantajlı vatandaşlar için hazırladıkları projeler hakkında açıklamada bulunan Sarıkurt şunları söyledi: “Down Sendromu genetik bir farklılıktır, bir hastalık değildir. Tüm dünyada 6 milyonun üzerinde Down Sendromlu birey yaşıyor. Bizlere düşen, kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak için atacağımız adımlar. Bu vesile ile hayata geçireceğimiz kafe de, Down sendromlu gençlerimizin yaşamında fark yaratacağız.

“Girişimcilikte Engel Yok”

Down Cafe’nin yanı sıra engelli vatandaşlarımız için hayata geçireceğimiz ‘Engelsiz Girişimcilik’ projesi ile engelli vatandaşlarımızın ekonomik hayatın içinde yer almalarını sağlayacak ve girişimcilik sürecinde kendilerine destek olacağız. Engelli hemşerilerimizin yaşamlarını normal bireyler gibi sürdürmelerine katkıda bulunmak ve yaratıcılıklarını kazanca dönüştürebilmek temel hedefimiz olacak.

Çorlu’da Yaşamaktan Mutlu Olacaklar

Dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik bir başka çalışmamız olan ‘Engelsiz Kafe’ ile engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesini sağlayacağız. Çorlu’da yaşamaktan mutlu olmalarını sağlamak, bizim için en büyük sevinç kaynağı olacak. Kendilerini rahat hissedebilecekleri sevgi dolu bir ortam inşa edeceğiz.

Zorlukları Ortadan Kaldıracağız

Spor yapmak engelli bireylerimiz için lüks olmayacak. İstedikleri her an spor yapıp kendilerini iyi hissedebilecekleri yaşam alanları ile zorlukları ortadan kaldıracağız. Onların günlük yaşam aktivitelerine katılımlarını arttıracak ve öz güvenlerinin tazelenmesine yardımcı olacağız. Vatandaş odaklı belediyecilik anlayışımızdan ödün vermeden ve kimseyi ayırt etmeden, hepimizin yaşamaktan mutlu olacağı bir kent düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Hizmete Kolay Ulaşım

Demokratik toplumların temel taşı olan mahallelerimizden temsilciler seçerek oluşturacağımız ‘Mahalle Meclisi’nde engelli vatandaşlarımıza da yer vererek onların taleplerine ve sorunlarına öncelik tanıyacağız. Seslerinin daha çok duyulmasını sağlayarak, toplumdaki diğer vatandaşlar gibi hizmete kolayca ulaşabilmelerini sağlayacağız” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?