ERGENE’DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BÜYÜK BİR FESTİVALE DÖNÜŞTÜ

ERGENE’DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BÜYÜK BİR FESTİVALE DÖNÜŞTÜ

  Ergene Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Zübeyde Hanım Parkında çocuk şenliği programı düzenledi. Gerçekleşen programda öğrenciler ve veliler 23 Nisan’ı doyasıya eğlenerek kutladı. Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği programı Sağlık Mahallesinde bulunan Zübeyde hanım parkında yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Büyük bir coşku içinde kutlanan 23 Nisan Çocuk […]

 

Ergene Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Zübeyde Hanım Parkında çocuk şenliği programı düzenledi. Gerçekleşen programda öğrenciler ve veliler 23 Nisan’ı doyasıya eğlenerek kutladı.

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği programı Sağlık Mahallesinde bulunan Zübeyde hanım parkında yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Büyük bir coşku içinde kutlanan 23 Nisan Çocuk Şenliği programında Ergene Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Beren Bebek Çocuk Akademisi öğrencileri birbirinden güzel gösterilerini sunarken, Ergene Belediyesi Çocuk Korosu’da en güzel 23 Nisan çocuk şarkılarını seslendirdi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel çocuk şenliğinde yaptığı konuşmasında, “Milli iradenin temsil edildiği meclisimizin açılışının 99. Yıl dönümünü kutlama programına hepiniz hoş geldiniz. Bugün vatan topraklarımıza göz diken sömürgeci devletlerin acımasızca saldırıları karşısında milletimizin tek vücut olduğu gündür. Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla kurtuluş meşalesi yakıldı. Milletimiz uzun süren savaşların getirdiği yıkım, vatan uğruna can veren şehitlerin acısı, fakirlik ve çaresizlik içindeydi. Ama bir kurtuluş sesi duyuldu Amasya’dan. Ey Türk Milleti, seni yine senin azim ve kararın kurtaracaktır, diyordu. Bu ses yurdun dört bir yanında yankılandı. Düşmanların, hainlerin yüreklerine korku saldı. Kahraman Milletimizin yüreğine ferahlık ve kurtuluş ümidi oldu. Önce Erzurum’da daha sonra Sivas’ta bölgenin milli irade temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Her toplantı sonucunda Milletimizi yine Milletimizin azim ve kararının kurtaracağı haykırıldı. Vatan topraklarını işgalci düşmanlardan, işbirlikçi hainlerden kurtarmak ve Milli iradeyi etkin kılmak için Ankara’da meclisimiz açıldı. Milli iradenin azim ve kararı kahraman, fedakar, cesur Milletimizin olağanüstü gayretleriyle yurdun dört bir yanında işgallere öncelikle dur dendi. Avına saldırmak için gerileyen bir aslan gibi kahraman ordumuz İnönü’de Sakarya’da düşmanı durdu. Kocatepe’de, Aslıhanlar’da Dumlupınar’da düşmanı bozguna uğrattı. Düşmanın 3 yılda işgal ettiği batı Anadolu toprakları yaklaşık 10 günde kahraman ordumuzca kurtarıldı” dedi.

Başkan Yüksel konuşmasının sonunda, “Tarih boyunca esaret yaşamamış bu kahraman Milletimizin iradesi Atatürk’ün liderliğinde Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Atatürk Milli iradenin ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillere aktarmak için bu günü geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan etti. İnsanlığın hiçbir zaman savaş, kan ve acı görmemesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve siz kıymetli misafirlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.

Öğrenci velileri ve vatandaşlar küçüklerin gösterilerini ayakta alkışlarken, düzenlenen Çocuk Şenliğinden çocuklar kadar kendilerinin de büyük bir zevk aldıklarını belirterek Ergene Belediyesine bu güzel organizasyon için teşekkür ettiler.

Zübeyde Hanım Parkında gerçekleşen programa Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları Hülya İnci, Ayça Albayraktar, Mehmet Cebeci, Yüksel Baydarlı, CHP Ergene İlçe Başkanı Mustafa Ulusoy, Ergene Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?