ERGENE BELEDİYESİ TARAFINDAN 6’INCI GELENEKSEL BOZA FESTİVALİ VE SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

ERGENE BELEDİYESİ TARAFINDAN 6’INCI GELENEKSEL BOZA FESTİVALİ VE SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

  Ergene Belediyesi tarafından bu sene 6’ıncısı düzenlenen Boza Festivali ve Sünnet Şöleni büyük bir coşku içinde kutlandı. Ergene Belediyesi’nin bu sene 6’ıncısını düzenlediği Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yıl dönümünde büyük bir coşku içinde kutlandı. Festival’de sahne alan ünlü ses sanatçısı Faruk Yılmaz söylemiş olduğu şarkılarla Ergene halkına muhteşem […]

 

Ergene Belediyesi tarafından bu sene 6’ıncısı düzenlenen Boza Festivali ve Sünnet Şöleni büyük bir coşku içinde kutlandı.

Ergene Belediyesi’nin bu sene 6’ıncısını düzenlediği Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yıl dönümünde büyük bir coşku içinde kutlandı. Festival’de sahne alan ünlü ses sanatçısı Faruk Yılmaz söylemiş olduğu şarkılarla Ergene halkına muhteşem bir konser verdi.

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni kapsamında sünnet olan çocuklar için Yeşiltepe Tonguçlar Caminde Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid programının ardından Festival açılış kortejine geçildi. Korteje Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları Ayça Albayraktar, Mehmet Cebeci, Yüksel Baydarlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, STK’lar, Oda Başkanları, Mahalle muhtarları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Festival alanında son bulan kortejin ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel festivale katılan misafirlere boza ikram etti ve daha sonra stantları gezdirdi.

 

Festival alanında sünnet çocukları için geleneksel kına töreni düzenlendi. Sünnet olan 161 çocuğa festival alanında kına yakıldı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

 

Kına töreninin ardından Otantik Sahne Sanatları Derneği halk oyunları gösterilerini sundu. Halk oyunları gösterilerinin ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel sahneye çıkarak konuşma yaptı. Başkan Yüksel konuşmasında sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

“En İyi Sosyal Belediyelerden Biriyiz”

 

Ergene Belediyesi Türkiye’de Trakya’da sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde sergileyen bir belediyedir diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’de önce vatandaşa hizmet anlayışıyla yapmış olduğumuz çalışmalarımız ile örnek bir belediye olduk. İşte bu hizmetlerimizden bir tanesi de sünnet şölenimiz. Bu sene 161 çocuğumuzu sünnet ettirirken göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her sene geleneksel hale getirerek düzenlemiş olduğumuz sünnet şölenlerimizde toplam da 1200 çocuğumuzu sünnet ettirdik” dedi.

 

“Ne Söz Verdiysek Yapıyoruz”

 

Başkan Yüksel, “Gece gündüz demeden siz değerli Ergene halkımız için çalışmaya devam ediyoruz. Ergene’de ne söz verdiysek yaptık, yeni dönemde ki en büyük projelerimizden biri olan Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını Ergenemize yapacağız. 22 proje arasında yer alan Ergene Belediyesi Atatürk Evi Projesi 2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil Projeler arasında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 1. seçildi. Büyük bir onur ve gurur kaynağı olan Atatürk Evi Projemiz bu yıl içinde Marmaracık mahallemizde Ergene Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına başlanılacak” dedi.

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in konuşmasının ardından ünlü ses sanatçısı Faruk Yılmaz sahne aldı. Konser alanında bulunan binlerce kişi Faruk Yılmaz’ın şarkıları ile muhteşem bir gece yaşadı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel konserde sahne alan Faruk Yılmaz’a boza ikramından bulundu ve Tekirdağ’ımızın, Ergenemizin gururu TFF.2.lig’de mücadele eden Ergene Velimeşesporun forması hediye etti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?