Orion AVM, bu yıl altıncı kez ‘Dünya Saati’ne katılarak cumartesi akşamı ışıklarını bir saat süreyle kapatacak. WWF tarafından küresel ısınma tehlikesine karşı farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada düzenlenen Dünya Saati etkinliği, dünyanın en büyük küresel çevre hareketlerinden biri. Çevre konusundaki en büyük kitlesel hareketlerden biri olan Dünya Saati etkinliği 25 Mart Cumartesi akşamı gerçekleşecek. Çevreyle […]
Orion AVM, bu yıl altıncı kez ‘Dünya Saati’ne katılarak cumartesi akşamı ışıklarını bir saat süreyle kapatacak. WWF tarafından küresel ısınma tehlikesine karşı farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada düzenlenen Dünya Saati etkinliği, dünyanın en büyük küresel çevre hareketlerinden biri.
Çevre konusundaki en büyük kitlesel hareketlerden biri olan Dünya Saati etkinliği 25 Mart Cumartesi akşamı gerçekleşecek. Çevreyle ilgili bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk kampanyası gerçekleştirmiş olan Orion da bu yıl altıncı kez Dünya Saati’ne katılacak. Bireysel katılımcıların evlerindeki ışıkları, kurumsal katılımcıların ve anıtsal yapıların dekoratif aydınlatmalarını bir saatliğine kapatarak katıldığı kampanya için Orion AVM de bina cephesindeki ve dış alandaki ışıklarını kapatacak. Siz de Dünya Saati’ne katılarak çevrenizde farkındalık oluşturabilirsiniz.
Dünya Saati nedir?
Dünya Saati, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya’da başladı. WWF’in organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada 150’den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı.
2010 yılından beri bir saat boyunca ışıkları kapatılan Boğaziçi Köprüsü’ne 2012 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü eklendi. Son beş yıl içinde Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Camii gibi anıtsal yapılar kampanyaya katıldı ve Dünya Saati’nin önemli sembolleri arasında yerlerini aldı. Her yıl yeni anıtsal yapıların eklendiği kampanyaya anıtsal yapılar dışında 44 valilik/belediye ve 400’den fazla kurum katılıyor.