İçme Suyu İnşaatı ile Marmaracık Su Deposunun Açılışı Yapıldı

İçme Suyu İnşaatı ile Marmaracık Su Deposunun Açılışı Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık, Yeşiltepe ve Marmaracık Mahallelerinde İçme Suyu İnşaatının bitmesi dolayısıyla Marmaracık Mahallesinde yapımı tamamlanan su deposu alanında tören gerçekleştirdi. İçme suyu inşaatı ve Marmaracık su deposunun açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, siyasi parti temsilcileri ile daire başkanları […]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık, Yeşiltepe ve Marmaracık Mahallelerinde İçme Suyu İnşaatının bitmesi dolayısıyla Marmaracık Mahallesinde yapımı tamamlanan su deposu alanında tören gerçekleştirdi.

İçme suyu inşaatı ve Marmaracık su deposunun açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, siyasi parti temsilcileri ile daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören programının açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Sağlam altyapı sağlam gelecektir sloganıyla hareket ederek bütün ilçelerimizin altyapı problemlerini çözüyoruz. Üç mahallemizde 101 km içme suyu hattı yaptık. Asbest boruları yenileriyle değiştirdik. Kanalizasyon ve şebeke çalışmalarımız da önemli ölçüde tamamlandı, bunların da açılışlarını kısa süre sonra yapacağız. Ergenenin altını üstüne getirdik, Üst yapının yapılması için önce altyapının yapılması lazımdı bize sabır gösteren Ergene halkına da teşekkür ediyoruz.  TESKİ olarak çalışmaya devam edeceğiz bugüne kadar  1.500 km altyapı yatırımı gerçekleştirdik. 700 Km kanalizasyon bir o kadar içme suyu hattı 100 km de yağmur suyu, yani buradan ta Erzurum’a kadar bir altyapı hamlesi gerçekleştirdik. Ergene halkına hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Hepimizin bildiği ‘ Sabrın Sonu Selamettir diye bir atasözü var diyerek sözlerine başlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallelerimizde TESKİ’nin yaptığı çalışmaların sonuna geldik. Ana hatlarımızda içme suyu boruları döşendi abone bağlantılarında da işin çok az bir kısmı kaldı. Alt yapı çalışmaları sırasında sıkıntı çekmedik mi? Elbette hep beraber sıkıntılar çektik. Çamurlu yollardan yürümek zorunda kaldık. Ama sizler yapılan çalışmalar sırasında sabır gösterdiniz bize inandınız.

İşte bugün o sabrın sonucunu, mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Artık musluklardan sağlıklı temiz sular akıyor. Eskisi gibi çamurlu su akmıyor. Marmaracık Mahallemizde bu su deposu çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Elektrikler kesilince mahalle halkımız susuz kalıyordu. Mahallede ihtiyacı karşılayacak bir su depomuz yoktu. Yaptığımız her şey insanımız için, insanımızın daha sağlıklı şartlarda yaşayabilmesi içindir’ dedi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ayrıca ‘ Bizler insanımızın, mahallelerimiz ihtiyaçlarını, sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözmek için çalışıyoruz. Teski tarafından Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerimize bugüne kadar 116 km. kanal, 92 km. içme suyu hattı döşendi. Bunlar az iş değil. Alt yapı çalışmaları biten Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerimizde yol yapım çalışmalarımıza başladık. Bir tarafta büyükşehir belediyemiz çalışıyor, bir tarafta Ergene Belediyesi çalışıyor. Mahallelerimizde yapılmadık yol bırakmayacağız’ ifadelerine yer verdi.

Ergene kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyundan dolayı  çekmiş olduğu çamur ve toz sıkıntısından kurtarılacağını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ‘Ergene ilçemizde yol çalışmalarımızın startı verildi. Çalışmalarımız, vatandaşlarımızın talepleri dikkate alınarak sürdürülmektedir. Ergene ilçemiz, Belediye Başkanları Rasim Yüksel olduğundan dolayı çok şanslıdır. Rasim başkan benim gibi uykuyu sevmeyen bir başkan olduğundan o da benim gibi gece gündüz demeden mahallelerinde çalışmaktadır. Bu anlamda başkanımızdan ve bizden ne talebiniz varsa iletmenizi bekliyoruz. Önümüzde 2 yıl var 2 yıl içinde sizin de önerilerinizi dikkate alarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu tesislerimiz Ergene’ye hayırlı olsun” dedi.

İçme suyu inşaatı ile Marmaracık mahallesindeki 1.500 tonluk içme suyu deposunun protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirilirken, tören hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?