Ergene’de Çanakkale Gezi Turları Başlıyor

Ergene’de Çanakkale Gezi Turları Başlıyor

Ergene Belediye Başkanlığı bu yılda  vatandaşlarını ücretsiz Çanakkale’ye götürüyor. Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, binlerce vatandaşı tarih, doğa ve kültürün bir arada bulunduğu Çanakkale’ye götürmek adına düzenlenen Çanakkale Gezi Turunun kayıtları başladı. Profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilecek olan gezi programında vatandaşlar ücretsiz müze girişleri, rehber hizmetleri, yemek ikramı, araç içi ikramlar, sürpriz hediyelerle […]

Ergene Belediye Başkanlığı bu yılda  vatandaşlarını ücretsiz Çanakkale’ye götürüyor.

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, binlerce vatandaşı tarih, doğa ve kültürün bir arada bulunduğu Çanakkale’ye götürmek adına düzenlenen Çanakkale Gezi Turunun kayıtları başladı.

Profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilecek olan gezi programında vatandaşlar ücretsiz müze girişleri, rehber hizmetleri, yemek ikramı, araç içi ikramlar, sürpriz hediyelerle Çanakkale’yi yerinde ziyaret etme fırsatı bulacak.  Kültür gezileri kapsamında gerçekleştirilen Çanakkale Gezisi, ilk olarak 22-23-24-25 Nisan tarihlerinde Yeşiltepe Mahallesi’nden  başlayarak, Pınarbaşı Paşaköy, Sağlık, Cumhuriyet, Marmaracık, Kırkgöz- Esenler, İğneler Mahallesi olarak devam edecektir.

Çanakkale ciltler dolusu kitap okumakla anlaşılmaz, milletin kazandığı zafere yerinde görülmesi adına Çanakkale Gezisinin düzenlendiğine vurgu yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Tarihin yaşandığı Çanakkale’de bir tarih yaşanmıştır. Çanakkale savaşları tarihe yön veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına büyük bir önem arz etmektedir. Çanakkale ruhunun diri tutulması adına gerçekleştirilecek Çanakkale Gezisine vatandaşların bu senede yoğun katılım göstereceğine inanıyorum’ ifadelerine yer verdi.

Bu yıl binlerce vatandaşı Çanakkale ile buluşturmayı hedefleyen Ergene Belediyesi’nin gezi turlarına katılmak isteyen vatandaşların, mahalle muhtarlıklarından kimlik fotokopisi ile müracaat etmeleri yeterli olduğunun bilgisi kaydedildi.

Çanakkale Gezisi Programı

23-23-24-25 Nisan Yeşiltepe Mahallesi, 26 Nisan Pınarbaşı- Paşaköy Mahallesi, 27-28-29-30 Nisan Sağlık Mahallesi, 01 Mayıs Cumhuriyet Mahallesi, 02 Mayıs Marmaracık Mahallesi, 03 Mayıs Kırkgöz- Esenler Mahallesi, 04 Mayıs İğneler Mahallesi, 05-06-07 Mayıs Ulaş Mahallesi, 8 Mayıs Ahimehmet Mahallesi, 09 Mayıs Misinli Mahallesi, 10 Mayıs Karamehmet- Bakırca Mahallesi, 11 Mayıs Yulaflı Mahallesi, 12-13-14 Mayıs Velimeşe Mahallesi, 15-16 Mayıs Vakıflar Mahallesi olarak belirlenmiştir.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?