SEKTÖREL RÖPORTAJ ; MASAJ VE TERAPİ

SEKTÖREL RÖPORTAJ ; MASAJ VE TERAPİ

  Öğretim Görevlisi Ve Terapist; Özlem ÇUKADAR Özçınar Terapi Ve Masaj merkezi sahibi İle Masaj hakkında kısa bir röportaj Yaptık. Masaj hakkında bilmediklerimiz yanlış bildiklerimizi sorduk. Terapist Özlem Çukadar ;’’Türkiye’de sosyal kültürel açıdan hep bir kısım döngü içerisinde kalan, fakat sektörel büyüme açısından önüne geçilemeyen bir alanın misyonunu üstlenmiş bulunmaktayım. Masajın Türkiye’de henüz hak ettiği […]

 

Öğretim Görevlisi Ve Terapist; Özlem ÇUKADAR Özçınar Terapi Ve Masaj merkezi sahibi İle Masaj hakkında kısa bir röportaj Yaptık. Masaj hakkında bilmediklerimiz yanlış bildiklerimizi sorduk.

Terapist Özlem Çukadar ;’’Türkiye’de sosyal kültürel açıdan hep bir kısım döngü içerisinde kalan, fakat sektörel büyüme açısından önüne geçilemeyen bir alanın misyonunu üstlenmiş bulunmaktayım. Masajın Türkiye’de henüz hak ettiği yere ve değere sahip olmadığını bunun içinde benimle beraber bu meslekte emek veren arkadaşlar ile masajın şifa olduğu gerçeğini sonun kadar savunacağım.’’

MASAJIN TOPLUMDA YANLIŞ ANLAŞILDIĞI, ANLAM VE ÖNEMİNİN YETERİNCE BİLİNMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

Masajın anlam ve öneminin toplumumuzda yeterince bilinmediğini hatta yanlış bilindiği doğrudur. Öncelikle masajın ne anlama geldiğini ve insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu öğrenmek gerekir. Masaj sözcüğü Arapça ’da ‘’hafif’’ bastırma yada Yunanca ’da ‘’yoğurma’ ’sözcüklerinden türetildiği düşünülmektedir. Masaj vücut dokularını manipüle etme yöntemi olarak tanımlanır. Elle birebir olarak uygulanan fizyolojik ve psikolojik etki yaratan kendine ait el teknik ve becerilerinin sistemleştiği sağlık, spor, estetik ve güzellik gibi alanları kapsayan bir şifa dalıdır. Dünyada baş tacı edilen ve saygın meslekler arasında geçen masörlük ve masözlük mesleğimiz hak ettiği yerde olması için çaba gösteriyorum. Masaj dokunmaktır, Dokunmak şifadır. Adı ve tanımı bu kadar güzel olan bu kutsal sanat Türkiye’de neden kirli neden sevgisiz? Türkiye’nin ve toplumun yararına olan bu kutsal sanatı gelin hep birlikte sağduyu içerisinde ve sevgiyle büyütelim.

     MASAJIN NE TÜR YARARLARI VARDIR?

*Fiziksel ve mental sitresi azaltır. Kasları gevşetir. * Kan dolaşımını artırır.* Uyku kalitesini iyileştirir.* Baş ağrısı ve gerginliği azaltır.* Bağışıklık sistemini hızlandırır.* Uzun süre hareketsizliğin yan etkilerini azaltır.* Eklem hareketliliği ve esnekliği artırır.* Yağ yakımını hızlandırıp ödem ve toksin atımını sağlar. * Yumuşak dokuların elle tedavi edilmesi yöntemi olarak bilinen masaj, vücutta mekanik fizyolojik ve psikolojik etkiler oluşturur. * Bilinçli yapılan masaj dokuların yenilenmesini sağlar.

   Masajın faydalarını daha iyi anlayabilmek için dokunmanın ne kadar güçlü bir şifa yada terapi aracı olduğunu da anlamak gerekir.40 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada 10 dk’lık masajdan sonra insanların matematik yeteneklerinin geliştiği görülmüştür.

YANLIŞ MASAJ UYGULAMALARININ SAKINCALARI VARMIDIR?

Yanlış her zaman sakıncaları doğurur. Faydalı olmayı öğrenmeden önce zarar vermeyi de öğrenmek gerekir. Bilinçsiz ve cahilce yapılan her işte mutlaka yanlışlar ve kazalar ortaya çıkmaktadır. Masaj toplumda her ne kadar basit görülse de ciddi bilgi, beceri ve deneyim gerektiren sağlık uygulamasıdır. Masaj için yaş, cinsiyet, din, dil, ırk hiç önemli değildir. Önemli olan sağduyulu ve iyi niyetli işinin ehli ve masaj konusunda gerekli eğitimin almış masör ve masöz den hizmet almak ve masajdan gerçekten sağlık amaçlı faydalanmasını bilmektir.

BİZE SIK SORULAN EN SIK SORULARDAN BİR KAÇINI SORMAK İSTERİM?

 *Masaj için en uygun zaman hangisidir?  *Masajdan faydalanmak isteyen bir kişi günün herhangi bir saatinde masaj yaptırabilir mi?

Sabah yapılan masaj güne fiziksel ve mental yönden rahat ve zinde başlamak için idealdir. Günün aydınlık saatlerinde masaj almak, sağlık açısından daha faydalı görülmektedir.

*Aç ve Tok Mideyle masaj almak önemli mi?

Elbette ki önemli. Tok karnına yüzmek ve spor yapmak ne kadar doğru değilse;  masaj almakta o kadar doğru değildir. Mide tok iken sindirim için daha fazla kan ve oksijene ihtiyaç duyulan bi anda kanın başka bir bölgeye yönlenmesi durumunda dengesizlikler meydana gelir.

Özçınar Terapi Ve Masaj Merkezi Sahibi Öğretim Görevlisi Ve Terapist; Özlem Çukadar ‘’ son olarak şunu söylemek isterim, Masajın yapılma zamanı etkiye göre değişir. Uzun zaman yapıldığında (yüzeysel yapılırsa) sinir sistemini sakinleştirir. Kısa zaman yapıldığında (derinlemesine) sinir sistemini aktifleştirir. “Masaj ince sanatını heykeltıraş ince sanatıyla karşılaştırdığımızda görüyoruz ki masör canlı vücutla çalışırken, heykeltıraş cansızla çalışır. Yani masaj yapabilmek bir lütuftur, yetenektir.

 

Gelmeden önce lütfen randevu alınız. 0282 650 49 86. Başka Şubemiz yoktur. Adresimiz: Omurtak Caddesi (İstikbal Üstü-Denizbank yanı)  İsmet Tonguç Apt.NO:31 K:4 de hizmet vermekteyiz.

     Röportaj: Feray Okyanus Toprak **ŞEHİR**

 

 

 

 

 

 ÖZLEM M ÖZLEM ÖZLEmm

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?