Nefes Alamıyoruz

Nefes Alamıyoruz

Zehir Soluyan Çorlulu Vatandaşlar İYİ Parti’li Vekile Dert Yandı: “Nefes Alamıyoruz” Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde fabrikaların yaydığı ağır kimyasal kokulardan şikayetçi olan vatandaşlar, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu’na sıkıntılarını dile getirdi. Vatandaşlar, ağır kimyasal koku nedeniyle cam ve pencerelerini açamadıklarını, nefes almakta zorlandıklarını belirterek, yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmasını istedi. Milletvekili […]

Zehir Soluyan Çorlulu Vatandaşlar İYİ Parti’li Vekile Dert Yandı: “Nefes Alamıyoruz”

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde fabrikaların yaydığı ağır kimyasal kokulardan şikayetçi olan vatandaşlar, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu’na sıkıntılarını dile getirdi. Vatandaşlar, ağır kimyasal koku nedeniyle cam ve pencerelerini açamadıklarını, nefes almakta zorlandıklarını belirterek, yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmasını istedi.

Milletvekili Hamşioğlu, Çorlu’da, kimyasal kokunun en yoğun hissedildiği Nusratiye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Bu ziyaretinde Hamşioğlu’na, İl Başkanı Gökhan Metiner, GİK Üyesi Cengizhan Aydın, İlçe Başkanları ve Belediye Başkan Adayları İlker Atasever ve Akın Yılmaz da eşlik etti.

Bir vatandaş, “Geceleri saat 2-3 arasında fabrikalar bacalarını açıp koku salıyorlar. Gece uyuyamıyoruz, bu kokular yüzünden nefes almakta zorlanıyoruz. Yetkililere defalarca şikayet ettik ama hiçbir sonuç alamadık,” dedi.

Bir diğer vatandaş ise, “Pazartesi günü sabah saat 6’da uyandım, kızım da benimle birlikte uyandı. Çok ağır bir kimyasal koku vardı, bu koku bizi rahatsız ediyor. Güzel bir şehirde yaşıyoruz ama bu koku bizi çok rahatsız ediyor. Küçük çocuğum bile bu kokudan etkileniyor,” diye konuştu.

Bir başka vatandaş da, “Bu yaz kapı ve pencerelerimi açamıyorum. Bu koku tarif edilemeyecek kadar kötü. İkiz çocuklarım var ve onları sağlıklı bir ortamda yetiştirmek istiyorum. Ancak bu kimyasal kokudan dolayı cam ve kapılarımızı açamıyoruz,” ifadelerini kullandı. Vatandaş, ayrıca kayınvalidesinin kanser hastası olduğunu ve onkoloji bölümünde bu bölgede kanser hastalarının sayısının arttığını öğrendiklerini belirtti.

Bir başka vatandaş ise, “Son 6 aydır imza kampanyalarıyla uğraşıyoruz. Ancak hiçbir sonuç alamadık. Güzel bir şehirde yaşıyoruz, ancak sağlıklı bir hava solumak istiyoruz. Çocuklarımızla güzel bir havada yaşamak istiyoruz,” dedi.

Milletvekili Hamşioğlu, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene’nin kimyasal atık merkezi haline geldiğini belirterek, “Bu bölge Türkiye’nin adeta kimyasal çöplüğüne dönüştü. Burada yaşayan insanlar için hava kirliliği hayati bir sorun. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 7 milyon kişi hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu işin şakası yok. Tekirdağ bölgesi, kansere bağlı ölümler sıralamasında sürekli ilk 10’da yer alıyor,” dedi.

Hamşioğlu, fabrikaların atıklarını arıtmadan deşarj etmelerinden ve denetimlerin yetersizliğinden şikayet ederek, “Çorlulular, denetimlerin sıklaştırılmasını ve bu kirliliğe sebep olan işletmelerin kapatılmasını talep ediyorlar. Biz bunun takipçisi olacağız,” dedi. Ayrıca, Çevre Bakanlığı’nı ve yerel yöneticileri sorunun çözümüne aktif olarak katılmaya davet etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?