3.Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu “528 Mhz’de Dünyanın Müziği”

3.Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu “528 Mhz’de Dünyanın Müziği”

  3.Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu “528 Mhz’de Dünyanın Müziği”   Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, bu yıl müzik temasının işlendiği on yeni heykeli Süleymanpaşa’ya kazandırdı. 8 ülkeden 10 sanatçının eser ürettiği sempozyumda öne çıkan eserlerden biri de Nermin Sözel imzasını taşıyan “528 Mhz’de Dünyanın Müziği” isimli […]

 

3.Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu “528 Mhz’de Dünyanın Müziği”

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, bu yıl müzik temasının işlendiği on yeni heykeli Süleymanpaşa’ya kazandırdı. 8 ülkeden 10 sanatçının eser ürettiği sempozyumda öne çıkan eserlerden biri de Nermin Sözel imzasını taşıyan “528 Mhz’de Dünyanın Müziği” isimli çalışma oldu.

 

SÖZEL ESERİ İLE BEĞEN TOPLADI

Nermin Sözel, heykel sanatçısı olmasının yanı sıra 3 yıldır Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun küratörlüğünü de üstleniyor. Sözel, bu yıl müzik temasının ele alındığı Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda soyut bir anlatıma sahip eseri ile beğeni topladı.

 

SÖZEL: “ESERİM DÜNYANIN MÜZİĞİNİ SİMGELİYOR”

Çalışması ile ilgili bilgi veren Küratör Heykeltıraş Nermin Sözel, “Evrende her şey belli bir rezonansta titreşir. Üzerinde yaşadığımız Dünya’nın da kendi titreşimleri vardır. Bu titreşimler Dünya’nın çekirdeğinden başlayarak yüzeye ve oradan evrene yayılır. Gezegenimizin, 528 Mhz’deki titreşimlerinin “sevgi” ile uyumlanmak olduğu düşüncesinden yola çıkarak bu rezonansta Dünya’nın Müziği’ni yakalayabiliriz. Bu amaçla, ortadan ikiye bölünmüş iki yarı küre oluşturduğum kapalı formları, müzik notalarının yer aldığı 5 çizgiyi temsil eden metal borularla birbirine bağladım. Bir küreden çıkarak yukarı doğru uzanan ve üzerinde bu kez rüzgârın etkisiyle birbirine ve metal borulara çarpan hareketli notalar yer almaktadır. Heykelde birbirine çarpan metallerin sesleri ile evrene yayılan ‘Dünya’nın Müziği’ni simgelemeyi düşündüm,” açıklamasında bulundu.

Sözel, bir ay boyunca çok güzel bir sempozyum süreci geçirdiklerini sözlerine ekleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?