BAKANLAR EROĞLU VE ÖZLÜ ÇORLU’DA

BAKANLAR EROĞLU VE ÖZLÜ ÇORLU’DA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yatırımları ve 13.projenin açılışı kapsamında Tekirdağ’a gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Tekirdağ bölgesinde yapılan yatırımlar ve projelerle ilgili işadamları ve sanayicilere bilgiler aktardılar. Hilton Otel’de sanayici ve işadamlarına konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Tekirdağ’a şuana kadar 10 […]

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yatırımları ve 13.projenin açılışı kapsamında Tekirdağ’a gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Tekirdağ bölgesinde yapılan yatırımlar ve projelerle ilgili işadamları ve sanayicilere bilgiler aktardılar.

Hilton Otel’de sanayici ve işadamlarına konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Tekirdağ’a şuana kadar 10 milyar TL yatırım yapmışız. Ayrıca çok önemsediğimiz Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle başladı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde bana ‘Trakya bölgesinde su sıkıntısı var. Bu bölgedeki barajların, göletlerin ve su tesislerinin hepsini bitireceksin’ dedi. Tekirdağ ve Ergene havzası için gereken neyse yapıyoruz, bütün kurumlar yarışıyor. Bu havzada bütün kurumların işbirliği ile çalıştığı örnek bir proje” dedi.

BİZ BUNUN KİTABINI YAZDIK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Bakan Eroğlu; “Ergene aşırı kirlenmeden dolayı yok olmaya yüz tutmuş bir nehir. Ama bu benim hem profesörlük ve doçentlik tezimdi. Nehir sularının kirlenmesine dair tezim var dolayısıyla ölü nehri bile Allah’ın izniyle yeniden doğururuz. Onun için kolları sıvadık. 15 tane eylem planı hazırladık. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bizi koordinatör olarak tayin etti, bunların tamamı yapılacak..Bu konuda şöyle bir talimat verdik, nüfusu 10 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinin atık su arıtma tesislerinin DSİ yapsın dedik. Çorlu’nun 18 bin 780 metre uzunluğundaki ana atık su kolektör hattını da biz yapalım dedik ve bugün ilan ettik. 30 Kasım 2016’da bitecek. Bitiremezse buraya 12 derslikli okul yapacak. Bu arada sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Bilim, sanayii, ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu; “Yalnız şöyle bir şey var, bilen bilmeyen konuşuyor. Biz bunun kitabını yazdık, dünyada okutuyoruz. Diyorlar ki Marmara Denizi kirlenecek. Marmara’da sadece tuzluluk problemi var. Masraflı olduğu için tuzlu ortama tuzlu suyu veriyoruz. İkinci olarak renk problemi var diyorlar. Onu da kurduğumuz sistemle seyreltiyoruz. Bunun da çözümü var, ilmi olarak bunların dersini okutuyoruz. Tünel inşaatlarının tamamlanması 2018 yılının sonuna kayabilir. Artık sanayicimiz tünel açma makineleri ben köstebek diyorum, bu makineleri imal edecekler. Ülkemizin teknolojisi açısından çok önemli bir gelişme olacak” dedi.

 

Allah nasip ederse 13 tane tesisin temelini atacağız. Toplam 56 milyon lira tutuyor. Biz Trakya’ya çok önem veriyoruz. Çünkü buralar bereketli topraklar , insanları da çalışkan. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu olduğu dönemde talimat vermişti. Doğu Anadolu’da DAP, Güney Doğu Anadolu’da GAP ve Konya Ovası KOP projeleri  vardı. Bizde buralara Trakya Gelişim Projesi başlattık. Bu da Allah nasip ederse 2019’da bitirilecek. İçme suyu problemleri kökünden çözülecek, sanayinin su temini, atık suların arıtılması, Ergene’nin kurtulması gibi çalışmaların hepsi tamamlanacak. 2019 yılının sonuna kadar 10 Milyar lira harcanacak” dedi.

Ergene’deki  hedefler tamamen gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Bakan Eroğlu eylem planına bakıldığı zaman çok güzel bir çalışma başlattık. Biz burada sadece bir noktayı değil havzanın tamamını bile aldık. 15 tane eylem planını birlikte yürütüyoruz. Şu anda dere yatakları ıslah ediliyor, büyük kısmı yani yüzde 90’ı tamamlandı. Bu 15 eylem planının tamamı 2019’da bitecek” dedi.

 

 YATIRIMCININ AYAĞINA TURKUAZ HALI SERECEĞİZ

Bakan Özlü, TUBİTAK Projelerinin geçen dönemde FETÖ üyeleri tarafından yavaşlatıldığı iddialarıyla ilgili  soruları soru üzerine yaptığı açıklamada; Önce insana yöneldik. TUBİTAK’ta ciddi bir çalışma yaptık. Bu aşağı yukarı tamamlandı ama devam ediyor. 2.aşamasında TUBİTAK’ta yürütülen projelerin geçen dönemde FETÖ üyeleri sebebiyle bir çalışma yapıyoruz. Tek tek inceliyoruz. Bu projelerde belli yerlere kaydırma ve yönlendirme olmuş mu ve bir de aksama, saptırma ve geciktirme olmuş mu bunları inceliyoruz. Var gibi geliyor ve inceliyoruz” dedi.  Üretim reform paketiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Faruk Özlü; “Başbakanımız Binali Yıldırım çok güzel bir söz söyledi. “Yatırımcının ayağına turkuaz halı sereceğiz” dedi. Bizde yatırımcıların sorunlarını çözmek önlerindeki engelleri kaldırmak için bir paket hazırlıyoruz. Bakanlığımız bünyesinde bu son aşamaya geldi. Bunu gelecek haftadan itibaren toplumla paylaşacağız. Sanayicilerimizle paylaşacağız. Onlardan gelen görüşleri alacağız, bu görüşler çerçevesinde son halini vereceğimiz paketi Meclis’e sevk edeceğiz. Bir yatırımcı yatırım yapmak istediği zaman ÇED raporu ve diğer izinler ve bunun gibi sorunları olmasın. Gelsin kazmayı vursun, yatırım yapsın, bu şekilde bir paket hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri, Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, Türkiye’nin, tarihinin en alçakça, en kanlı darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Hatta darbe teşebbüsü demek bile doğru değil, Milleti bölme, parçalama, ülkeyi yok etme teşebbüsüne karşı Tekirdağ’ımız dimdik ayakta durdu. Sizleri kutluyorum, ayakta durdu. Sizleri kutluyorum. Allah sizden razı olsun.” Diye konuştu.

ÜLKEYİ SURİYE ‘YE ÇEVİRMEK İSTEYENLERE EN GÜZEL CEVABI DESTAN YAZAN MİLLET VERDİ

Ülkeyi karanlık günlere, Suriye’ye çevirmek isteyenlere en güzel cevabın destan yazan millet tarafından verildiğini kaydeden Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti.

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Bakanlar kurulumuz ve diğer siyasi partilerimizin medyanın herkesin karşı çıkması neticesinde bu darbe girişimi püskürtülmüştür. İnşallah onlar da gerekli cezayı görecektir. Böyle kanlı, alçakça bir darbe teşebbüsü ki kendi milletine, meclisine, özel kuvvetlerine, özel harekatçılara, polisine, jandarmasına, askerine, vatandaşına ateş eden bu alçaklar gereken cezayı görecektir.” Bakan Eroğlu, şanlı Türk bayrağının bu topraklarda ilelebet dalgalanacağını, bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini vurgulayarak minarelerden okunan ezanların bu toprakların üstünde susmayacağını belirtti. Türkiye’nin daha çok büyüyeceğini ifade eden Bakan Eroğlu, bundan böyle hiç kimsenin böyle bir darbe teşebbüsünde bulunamayacağını, hatta rüyasında bile göremeyeceğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Çünkü bir millet var. Hakikaten ben milletimle gurur duyuyorum. Bu millet kahramanlığıyla, bütün dünya milletlerine örnek oldu. Tanklara göğsünü siper ediyor, kurşunlara siper eden kahraman bir millet. Gerçekten böyle bir millet dünyada yok. Bu milletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duyduğumu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Bu millet bir ve beraber olduğu müddetçe hiç kimse bizi bölemez parçalayamaz, yok edemez.” Dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun konuşmasının ardından Bilim, Sanayii ve Teknoloji  Bakanı Faruk Özlü ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan birer teşekkür konuşması yaptı. Toplantıda DSİ Genel Müdürü Murat Avcu, Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan, Orman Genel Müdür İsmail Üzmez, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz birer sunum gerçekleştirdi. Organize Sanayi Bölgeleri hakkında gerçekleştirilen sunumun ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü sanayici ve işadamlarının sorunlarını ve isteklerini dinledi.BAKANLAR EROĞLU VE ÖZLÜ ÇORLU’DA

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?