Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” Toplantısına Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” Toplantısına Katıldı

  Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” Toplantısına Katıldı   Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi,  Süleymanpaşa İlçesinde düzenlenen; Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Erasmus+ programı kapsamında, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Proje Destek Ofis Koordinatörlüğü ‘nün yürüttüğü  “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” adlı proje […]

 

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” Toplantısına Katıldı

 

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi,  Süleymanpaşa İlçesinde düzenlenen; Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Erasmus+ programı kapsamında, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Proje Destek Ofis Koordinatörlüğü ‘nün yürüttüğü  “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” adlı proje toplantısına katıldı.

Marmara Bölgesinden çok sayıda gençlik STK temsilcisinin katılım gösterdiği toplantıya Tekirdağ’ı, Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı M. Cansın Rokovet ve Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Yardımcısı Emre Can Dalyan temsil etti. Toplantıda, Gençlik Politikası Oluşturma Süreçleri, Türkiye’de Gençlik Politikaları, Sosyal Sermaye, Gençlik ve Gençlik Çalışması, AB’de Gençlik Çalışmaları ve Türkiye, Karşılaştırmalı Gençlik Politikaları Analizleri (Türkiye ve/veya Diğer Ülkeler), Gençlik ve Katılım, Göçmen/Sığınmacı Gençlerin Katılımı, Gençlik İstihdamı, Gençlik Çalışmaları, Gençlik Hizmetleri gibi konular üzerinde duruldu. Diğer il temsilcileri ile fikir alış verişi sağlanıp Türkiye’de Gençlik Sosyolojisi alanında araştırma, makale ve raporları sunuldu.

Düzenlenen seminer ile; bölgelerdeki gençlere yönelik hizmet sunma kapasitelerinin geliştirmeye yönelik hareket etme, gençlik hizmetlerinin iyileşmesine katkıda bulunma, gençlik alanında bölgesel ve ulusal ağların kurulmasına katkı sağlayacak ve gençlik alanında hizmet veren kuruluşların işbirliği ağlarının gelişmesine ivme katmak amaçlandı.

“Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” Projesi Nedir?

Proje Türkiye’nin 7 bölgesinde çalıştaylar gerçekleştirilecek ve 81 ilden gençlerin bölgesel politika belgelerini oluşturmaları üzerine çalışmaları sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, yaklaşık 2000 katılımcı başvurusu mevcut olup 250 genç ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bölgeler içinde yer alan iller sürece dahil edilecektir. Anket çalışmaları ile birlikte genel olarak 5000 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Yaklaşık olarak 15 milyon gence sahip ülkemizin gençlerinin ihtiyaçlarını her alanda belirlemede etkili olacak projenin; gelecek için büyük değer arz eden gençliğin geleceğe dair beklentilerine cevap bazında yön vereceğini ve gelecek gençlik stratejilerini yönlendirmede yarımcı olacaktır.

-Proje Ulusal gençlik politika belgesinin gençlerin ihtiyaçlarını odağa alarak düzenlenmesini sağlamak

-Yerel odaklı ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik gençlik politikalarının şekillenmesine katkı sağlamak

-Gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımını kolaylaştırıcı mekanizmaların oluşmasına ön ayak olmak

Proje sonunda oluşturularak “Ulusal Gençlik Politika Belgesi” ile, Avrupa birliğinin “Open Methods of Coordination” ilkesine uygun bir şekilde gençlik politikalarının etkinliğini, kalitesini ve eşitliğini sağlayan bir belge oluşmasına katkı sağlanması amacı taşımaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?