Yapılandırma Başvuruları Başlıyor

Yapılandırma Başvuruları Başlıyor

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması İlişkin Kanun kapsamında Belediyelerce takip edilen alacakların yapılandırılmasına başlandı. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “6736 sayılı Kanun kapsamında, belediye alacaklarıyla ilgili olarak 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvuruda bulunan vatandaşlar, söz konusu kanunun getirdiği imkânlardan faydalanabilecek. Kanun kapsamında mükellefler borçlarını peşin olarak veya 6, […]

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması İlişkin Kanun kapsamında Belediyelerce takip edilen alacakların yapılandırılmasına başlandı.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “6736 sayılı Kanun kapsamında, belediye alacaklarıyla ilgili olarak 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvuruda bulunan vatandaşlar, söz konusu kanunun getirdiği imkânlardan faydalanabilecek. Kanun kapsamında mükellefler borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödeyebilecek. Yapılandırma ile ilgili taksitlendirme işlemleri 5 Eylül 2016 tarihi itibariyle başlayacaktır. Son başvuru tarihi 31 Ekim 2016 tarihidir” dedi.
6736 Sayılı Kanun’un 1. Maddesine göre beyana dayanan vergilerde 30 Haziran 2016 tarihine kadar (bu tarih de dahil) verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, 2016 yılına ilişkin olarak 30/06/2016 tarihinden (bu tarih de dahil) önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları yapılandırma konusu yapılabilecek. Bu kapsamda belediyenin alacakları arasında yer alan Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi İlan ve Reklam vergisi ve bunlara bağlı cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, belediyelerin ücret alacakları yapılandırılacak.
Birinci taksit, Kanunun Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan (Kasım 2016) başlayacak ve ikişer aylık dönemler halinde toplam 18 taksit yapılacaktır. Mükellefler 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneğine sahip olacaktır. Mükelleflere tercih edilen taksit süresinden daha uzun taksit süresi  yapılmayacaktır. Yapılandırılan borç, ilk taksit ödeme süresi içinde (ilk taksit son ödeme tarihi 31 Kasım 2016), Kanunun yayımlandığı tarihten ödeme gününe kadar herhangi bir faiz uygulanmayacak.
Taksitlerden; bir takvim yılı içinde iki veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Kanun’un 51’inci maddesine göre belirtilen gecikme faizi oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu madde hükümlerinden yararlanılabilecek.
İlk iki taksiti süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitler belirtilen şekilde ödenmemesi (Kasım 2016 ve Ocak 2017 taksitleri) veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde bu madde hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Serhad Çatalkaya

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?