29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ergene’de Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ergene’de Coşkuyla Kutlandı

  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ergene İlçesinde de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında resmi tören öncesi tebrigatta Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Nizamettin ALP, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi parti İlçe başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve […]

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ergene İlçesinde de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında resmi tören öncesi tebrigatta Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Nizamettin ALP, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi parti İlçe başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gaziler yer aldı.

Kaymakamlık makamında tebrikleri kabulü ile başlayan etkinlikler Marmaracık Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen resmi törenle devam etti.

Ergene Belediyesi’nden Cumhuriyet Bayramına Yakışır  Kutlama

Atatürk’ün ”en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in Kuruluşunun 94. yılını kutlamanın mutluluğu ve gururu tüm ülke genelinde olduğu gibi Ergene ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Ulaş Mahallesinde Kapalı Düğün Salonunda gerçekleştirilen kutlama etkinlik programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Cumhuriyetimizin ilanının 94. yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın cumhuriyet bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

19 Mayıs 1919’da, Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele, Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış 29 ekim 1923 tarihinde de cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur. Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 94 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir Cumhuriyet.

Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Cumhuriyetimiz, 94 yıllık bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Ve ben son olarak diyorum ki; bilmek yetmez, öğretmek gerek, öğretin çocuklarınıza kurtuluş savaşını ve devrimleri anlamak yetmez, anlatmak gerek, anlatın çocuklara Atatürk’ü ve Cumhuriyeti, sevmek yetmez, sevdirmek gerek, sevdirin çocuklara atamızı, vatanımızı, bayrağımızı, cumhuriyetimizi yaşamak yetmez, yaşatmak gerek, yaşatın sonsuza dek cumhuriyetimizi. Türkiye cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye cumhuriyeti devletimizin 94. yaşı kutlu olsun’ ifadelerine yer verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Ulaş Mahallesinde Kapalı Düğün Salonunda geleceğin mimarları çocuklardan oluşan Ergene Belediyesi Çocuk Korosu Trakya Brass Konserinde seslendirilen şarkılar izleyenleri mest etti.  Ergene  Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun muhteşem danslarının sergilendiği gecede  İstiklal Marşı’nı duygu yüklü okuyan İrem Durgut’un performansı geceye damga vurdu. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını hatasız ezbere okuyan küçük kız içtenliğiyle dikkat çekerken katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Gecenin sonunda fener alayı yürüyüşünde genç, yaşlı, çoluk, çocuk çok sayıda kişi tarafından tutulan meşaleler renkli görüntüler oluştururken, etkinlik hava fişek gösterisi ile sona erdi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?