TESKİ İLE TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ(KALDER) ARASINDA İYİ NİYET BİLDİRGESİ İMZALANDI

TESKİ İLE TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ(KALDER) ARASINDA İYİ NİYET BİLDİRGESİ İMZALANDI

  TESKİ İLE TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ(KALDER) ARASINDA İYİ NİYET BİLDİRGESİ İMZALANDI   TESKİ Genel Müdürlüğü Türkiye Kalite Derneğine (KalDer) üyelik başvurusunda bulundu. TESKİ verdiği hizmetlere “Toplam Kalite Yönetimi” kavramını kazandırmak, Daire Başkanlıkları ve Şube Müdürlüklerinin hedef ve performanslarını iyileştirmek, gelişmeyi sağlayacak yönetim modellerini uygulamak ve personel deneyimlerinin en üst seviyeye çıkarmak amacıyla Kurum bünyesinde “Kalite […]

 

TESKİ İLE TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ(KALDER) ARASINDA İYİ NİYET BİLDİRGESİ İMZALANDI

 

TESKİ Genel Müdürlüğü Türkiye Kalite Derneğine (KalDer) üyelik başvurusunda bulundu. TESKİ verdiği hizmetlere “Toplam Kalite Yönetimi” kavramını kazandırmak, Daire Başkanlıkları ve Şube Müdürlüklerinin hedef ve performanslarını iyileştirmek, gelişmeyi sağlayacak yönetim modellerini uygulamak ve personel deneyimlerinin en üst seviyeye çıkarmak amacıyla Kurum bünyesinde “Kalite Yönetim Sistemleri” uygulamaları başlattı.

 

KalDer Genel Sekreteri Semih ERSUN yaptığı konuşmasında, “kalite bilincinin gelişmesi ve yaygınlaşması TESKİ’yi çok iyi noktalara taşıyacaktır. Mükemmellik yolculuğuna başlamış olan kuruluş sayısı 600’ü geçmiş durumdadır. TESKİ Genel Müdürlüğü de bu kuruluşların arasına dâhil olmaktadır. Mükemmellik yolculuğu zorlu bir süreçtir. Sabır ve azim gerektirir. Kısa süre içinde TESKİ bünyesinde büyük gelişmeler yaşanacaktır. Ülkemizin güzide kuruluşlarından biri olan TESKİ ile imzalanacak olan iyi niyet bildirgesi sayesinde mükemmellik yolculuğu devam edecektir. Bugüne kadar TESKİ ile çok uyumlu çalıştık. Süreç çok hızlı ve koordineli ilerledi. KalDer ekibi olarak TESKİ’ye gönülden başarılar diliyoruz. Şimdiden TESKİ’nin elde edeceği başarılar için tebrik ediyoruz.”dedi.

 

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak BAŞA, “TESKİ Genel Müdürlüğü kendini geliştirmeye devam ediyor. Kurumumuz bünyesinde Kalite Yönetim Sistemleri uygulamaları başlatılmıştır. Bu kapsamda “OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi”, “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi”, “ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemlerinin” hayata geçirilme sürecinde rehberlik, eğitim ve sertifika programlarının en etkin şekilde gerçekleştirilmesi ve sürecinin hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla (Türkiye Kalite Derneği) KalDer’e üyelik başvurusunda bulunduk.

 

Entegre Yönetim Sistemi çatısı altında bütünsel bir yaklaşım sağlamak için Kalite Yönetim Birimimizi ve ekibimizi oluşturduk. İlk olarak, “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi”, “ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” ve “OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi” Kalite Belgesini almayı hedefledik.

 

 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, Vatandaş odaklı hizmet anlayışımız için bize bir sürekli iyileştirme mekanizması ve disiplin kazandıracak. OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin temel işlevi, çalışanlar için güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak, çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak, çalışanların güvenlik, sağlık ve refahını sağlamak ve geliştirmektir.  Bu amaçla Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız altında İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğümüz kurulmuş olup faaliyet göstermektedir. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, tesislerin çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için geliştirilen yönetim sistemidir. Gelecek nesillere iyi bir doğa, güzel bir çevre ve sağlıklı içme suyu bırakmak önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır.

 

“Kişilerle değil, sistemlerle yönetilen bir kurum olmak” ve kurumsal mükemmelliği yakalayarak tüm paydaşların memnuniyetini sağlamak, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı yerleştirmek en önemli amacımızdır.

 

Amaçlarımızın gerçekleşmesi doğrultusunda her zaman olduğu gibi bizlere desteğini esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir ALBAYRAK’a, TESKİ emekçilerine ve KalDer Yönetimine teşekkür ederiz.”dedi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir ALBAYRAK yaptığı konuşmasında; “Yeni kurulan sistemlerde asıl olan, yaptığını yaz yazdığını uygula modelidir. Bu prensipten yola çıkarak işleyişin daha kolay olacağı görülmektedir. Belgeyi almak önemli değil, bu belgeyi yaşamak, devam ettirmek önemlidir. Bu belgeleri almak için ortaya konulan çalışmalar büyük önem arz ediyor. İmzalanacak olan “İyi Niyet Bildirgesi”nin hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından TESKİ Genel Müdürü Dr, Şafak BAŞA ve KalDer Genel Sekreteri Semih ERSUN iyi niyet bildirgesini imzaladılar. Bunun sonucunda TESKİ Genel Müdürlüğü Türkiye Kalite Derneğinin(KalDer) üyesi oldu ve mükemmellik yolculuğu başladı.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
kadir albayarak teski

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?