KAYNAK ÜRETİM İLE OLUR VATANDAŞIN CEBİ İLE DEĞİL

KAYNAK ÜRETİM İLE OLUR VATANDAŞIN CEBİ İLE DEĞİL

    KAYNAK ÜRETİM İLE OLUR VATANDAŞIN CEBİ İLE DEĞİL Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan gündeme dair açıklamalarda bulundu. GEÇMİŞE DEĞİL KENDİNİZE BAKIN Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçmiş dönemlerdeki ekonomik rakamları dile getirip eleştirmesine değinen Pehlivan, “İlk iktidara geldiğiniz dönem dolar 1,50 TL idi şimdi 4 lira sınırına dayandı. Bunun dışında altın ve faiz fiyatları […]

 

 

KAYNAK ÜRETİM İLE OLUR VATANDAŞIN CEBİ İLE DEĞİL

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GEÇMİŞE DEĞİL KENDİNİZE BAKIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçmiş dönemlerdeki ekonomik rakamları dile getirip eleştirmesine değinen Pehlivan, “İlk iktidara geldiğiniz dönem dolar 1,50 TL idi şimdi 4 lira sınırına dayandı. Bunun dışında altın ve faiz fiyatları aldı başını gidiyor. Bir ayda asgari ücretlinin cebinden tam 100 lira fazladan çıktı. Memurun cebinden ise 250 çıktı. Neden? Artan vergiler ve yükselen fiyatlardan dolayı. Peki, geçmişi konuşmak yerine bugün ki tablodan neden bahsetmiyorsunuz? Bunu dile getirmiyorsunuz?” diye sordu.

KAYNAK ÜRETİM İLE OLUR VATANDAŞIN CEBİ İLE DEĞİL

Ekonomide artık denizin bittiğini ve hükümetin de bundan dolayı vatandaşın cebini kaynak olarak gördüğünü belirten Pehlivan, şunları kaydetti: “Bir devlet yüksek vergiler ile büyümez. Üretim ile ihracat ile büyür. Sanayi ve teknolojisi ile büyür. Eğer Türkiye’nin gerçekten kalkınmasını istiyorsanız kaynağı vatandaşın cebinde aramayın. Üretim ve yatırımda arayın.”

YATIRIMLARIN YÜKÜNÜ VATANDAŞLAR ÇEKİYOR

Ekonomimizin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen hükümetin israfa varan yatırımlar yapmasını da eleştiren Pehlivan, “Yapılan yatırımların hiçbir mantığı ve getirisi yok. Sadece israf ediyor ve yükü vatandaşın omuzlarına yüklüyor. Gidiyor belki de Osmangazi Köprüsü’nden hiç geçmeyecek Anadolu’da yaşayan vatandaşı bu köprünün borcuna ortak ediyor. Böyle şey olmaz.

Diğer bir yatırım olan şehir hastaneleri ise tam bir komedi. Resmen hastalığı teşvik ediyorlar. Çünkü hastanelerin çalışması lazım. Çünkü hastanenin yüzde 75’i dolmaz ise gerisini devlet ödüyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.” dedi.

TEMSİLDE ADALET SAĞLANMALIDIR

Seçim kanunları ile ilgili de konuşan Pehlivan, bu konuda ittifaklar ve seçim barajlarının önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Nasıl bir seçim sistemi olması gerektiği ile ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarını da belirten Pehlivan, bu çalışmalarını yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Pehlivan konuşmasına şöyle devam etti: “Anayasa çok açıktır. Seçim sistemi yönetimde istikrarı, temsilde de adaleti sağlamalıdır. Artık istikrar sağlandı. Bunun için şimdi yapılması gereken temsilde adaletin sağlanmasıdır. Bunun için seçim barajının kaldırılması gerekir. Tabanda bir milletvekili çıkaracak bir fikir kabul görmüşse Meclis’te temsil edilmelidir. Ancak buna hiç yanaşmıyorlar.

Diğer bir konu ise hazine yardımı. Sadece Meclis’e giren partilerin yardım almasını doğru bulmuyoruz. Her parti aldığı oy oranına göre hazine yardımı almalıdır. Üçüncü konuda seçim ittifakları. Partiler seçim kuruluna birlikte oldukları partileri isimleri ile deklare ederek böylece seçimlere girebilmelidirler. Bu dünyanın birçok yerinde kabul edilmiş bir haktır.”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?