Biyoteknoloji Kariyer Günleri Gerçekleştirildi NKÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “4. Biyoteknoloji Kariyer Günleri” etkinliği Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmaları Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Biyoteknoloji Topluluğu Başkanı Ogün Demir ile Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Dr. […]
NKÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “4. Biyoteknoloji Kariyer Günleri” etkinliği Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Etkinliğin açılış konuşmaları Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Biyoteknoloji Topluluğu Başkanı Ogün Demir ile Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş tarafından yapıldı.
Akademisyenler ve öğrencilerin katılım gerçekleştirdiği etkinliğin ilk konuşmacısı Trakya Kalkınma Ajansı temsilcisi Tuğrul Kağan Asan oldu. Asan konuşmasında girişimciliği tanımlayarak, dünyadaki girişimcilik örneklerini izleyenlerle paylaştı. Öğrencilere ülkemizde girişimci olabilmek için gerekli adımlar ile KOSGEB ve TÜBİTAK gibi destek veren kamu kurum ve kuruluşlarından bahsetti.
İkinci olarak üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimini yapmakta olan Selen Yatkın, lisansüstüne giriş için gerekli adımlardan bahsederek, karşılaşılan durumlar ve fırsatlardan bahsetti. Ardından yine Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimini yapmakta olan Buket Şahin, 2016 yılında başvurduğu ve gerekli mülakat ve sınavlardan geçerek Amerika’da lisansüstü eğitim için hak kazandığı Yurt Dışında Lisansüstü Öğrenim (YLSY) programı hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra özel sektörde farklı alanlarda iş imkânı bulan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm mezunlarından, Krosgen Biyoteknoloji firmasında çalışan Görkem Güzelel ve yine özel sektörde, Sarı Tohumculuk’ta çalışan Seda Geçer öncelikle çalıştıkları firmaları ve Ziraat Mühendisi olarak Ar-Ge ve diğer alanlarda ne gibi çalışmalar yaptıkları hakkında bilgiler verdiler. Ardından işe başlama süreçlerinden, karşılaşılan durum ve fırsatlardan bahsettiler.
Etkinliğin son konuşmacısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Tekirdağ İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde çalışmakta olan ve aynı zamanda Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencilerimizden Barış Taşel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan Araştırma İstasyonları, Araştırma ve Merkez Enstitüler ve özellikle Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri hakkında detaylı bilgiler vererek, birimlerdeki Biyoteknoloji alanında yapılan çalışmalardan, iş ve staj imkânlarından bahsetti.
Katılımcılar ayrıca yabancı dil öğrenimine vurgu yaparak, stajın önemine dikkat çektiler. Staj yerinin çalışma alanını da belirleyeceğini belirten katılımcılar, konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtladılar.
Etkinlik sonunda konuşmacılara Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat ve bölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş tarafından günün anısına Biyoteknoloji Topluluğu adına teşekkür belgeleri takdim edildi.