Eski Hükümlülerin Hayalini İŞKUR Gerçekleştiriyor

Eski Hükümlülerin Hayalini İŞKUR Gerçekleştiriyor

Tekirdağlı eski hükümlü bir vatandaş, İŞKUR’un “Eski Hükümlülere Hibe Desteği” ile kendi işini kurarak hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı attı. 2017 2. Dönem de projesini İŞKUR’a sunarak destek almaya hak kazanan eski hükümlü girişimci Önder Yatkın Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne gelerek protokol imzaladı. Evli ve iki çocuk babası olan Önder Yatkın, uzun […]

Tekirdağlı eski hükümlü bir vatandaş, İŞKUR’un “Eski Hükümlülere Hibe Desteği” ile kendi işini kurarak hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı attı.

2017 2. Dönem de projesini İŞKUR’a sunarak destek almaya hak kazanan eski hükümlü girişimci Önder Yatkın Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne gelerek protokol imzaladı.

Evli ve iki çocuk babası olan Önder Yatkın, uzun yıllar tarım ve hayvancılık alanında çalıştıktan sonra yaşadığı sıkıntılardan dolayı işsiz kalınca uzun süre iş aradı. Eski hükümlü olduğu için iş bulmakta zorlandı. İŞKUR’un girişimcilik eğitim sertifika programını öğrenmesi hayatında dönüm noktası oldu. Girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Önder Yatkın, İŞKUR’a sunduğu “Kaz Üretim Çiftliği” projesi ile hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı.

 

Kaz üretim çiftliği Projesi kabul edilen girişimci Yatkın; “Sevdiğim işi yapacağım için çok memnunum, bu desteği bana sunan İŞKUR’a ve özellikle İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Girişimci Önder Yatkına başarılar dileyen Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen; “Tekirdağ’da eski hükümlü hibe projesinden yararlanan Ömer Yatkın’ın başarısı kendi gibi eski hükümlü olan vatandaşlara örnek olacağına inanıyorum. İŞKUR olarak engelli ve eski hükümlülere yönelik kendi işini kurmak isteyenlere 50 bin TL hibe desteği sağlıyoruz. Yılda iki defa proje kabulü yapıyoruz. 2018 yılı 1. Dönem hibe desteğine son başvuru 8 Hazirana kadar devam ediyor. Projesi olan herkesi bekliyoruz. Proje yazma konusunda desteğe ihtiyacı olanlara da Danışmanlarımız aracılığı ile destek veriyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?