Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

Vatan Partisi Çorlu ilçe Başkanlığın da basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını ilçe başkanı İmdat Şahin yaptı. LOZAN’A, MİLLETİ BÖLMEK İSTEYEN SALDIRIR. Saygıdeğer Basın Emekçileri ve çok kıymetli parti üyelerimiz. Hepinizi saygıyla selamlıyoruz. Basın açıklamamıza hoş geldiniz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının Lozanla ilgili yaptığı açıklama Türkiye gündemini derinden sarstı. Türkiye’nin en çok milli birliğe ihtiyaç duyduğu bu […]

Vatan Partisi Çorlu ilçe Başkanlığın da basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını ilçe başkanı İmdat Şahin yaptı.

LOZAN’A, MİLLETİ BÖLMEK İSTEYEN SALDIRIR.

Saygıdeğer Basın Emekçileri ve çok kıymetli parti üyelerimiz. Hepinizi saygıyla selamlıyoruz. Basın açıklamamıza hoş geldiniz.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının Lozanla ilgili yaptığı açıklama Türkiye gündemini derinden sarstı. Türkiye’nin en çok milli birliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde yapılan bu açıklama tam anlamıyla düşmana hizmettir. Bugün Türkiye, Lozan Antlaşması’na karşı cephe alan emperyalistlerle dövüşmektedir. Lozan’a laf etmek, düşmana omuz vermektir

Bir Cumhurbaşkanı başında bulunduğu devletin kuruluş belgesini hedef alabilir mi?

Akıl almaz bir durumdur ama Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde muhtarlarla yaptığı toplantıda Lozan’a saldırdı. Lozan’ın bir zafer değil hezimet olduğunu söyledi. “Birileri tarafından zafer olarak yutturulmak istendiğini” iddia etti.

Erdoğan’ın “birileri” dediği Atatürk’tür.

Tayyip Erdoğan aslında bu tavrıyla, başında bulunduğu devletin varlığını inkâr etmiştir.

Lozan’a saldırının nedeni: Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı

Lozan’a saldırmak Kurtuluş Savaşımızı inkâr etmektir. Dört bir yandan işgale uğrayan ve sömürgeleşmenin eşiğine gelmiş olan Türkiye gerçeğini görmemektir.

Lozan’a saldırmak, Mustafa Kemal’e, İsmet İnönü’ye ve özetle Cumhuriyet’e saldırmaktır. Çünkü  Lozan’ın Mimarları Mustafa Kemal’ler ve İsmet İnönü’lerdir.
Tayyip Erdoğan bu saldırısıyla Atatürk’ün ve Laik Demokratik Cumhuriyetin karşısında yer aldığını bir kez daha ilan etmiş olmaktadır.

Lozan tartışması basit bir tarih tartışması değildir
Sorun, basit bir tarih tartışmasının çok ötesindedir. Türkiye bugün bir Vatan Savaşı vermektedir.

Lozan’a düşman olan Vatan Savaşında Türkiye’yi savunamaz. Öyle olduğu içindir ki Türkiye’nin toprak bütünlüğü AKP iktidarı döneminde tehlikeye girmiş, Ege’deki 17 adacığımız ve yüzden fazla kayalık Yunanistan tarafından işgal edilmiştir.

Kurtuluş Savaşında savaştığımız emperyalist devletler, bugün de karşımızda bulunuyor. Lozan Anlaşmasını bugüne kadar tanımamış olan ABD emperyalizmi ile bugün Suriye’de namlu namluya bulunuyoruz.

Dolaysıyla bugün Lozan’a saldırmak demek, ABD emperyalizmi ve işbirlikçisi olan bölücü ve gerici terör örgütlerine karşı verilmekte olan Vatan Savaşı’nda, ABD emperyalizmi ile PKK ve FETÖ gibi uzantılarının yanına düşmek demektir.

Lozan’a saldıran Milletimizi birliğine saldırıyor

Türkiye’nin bugün en büyük ihtiyacı bütün milletlin emperyalist tehdide, bölücü ve gerici teröre karşı en geniş birliğinin sağlanmasıdır.

Lozan’a saldıran, Türk Milletinin büyük çoğunluğunu karşısına alır. Milleti birleştirmez, böler.

ABD, 15 Temmuz’da FETÖ’yü harekete geçirerek tam da böyle bir sonuca ulaşmak istemişti. Şimdi Tayyip Erdoğan Lozan’a saldırarak ABD’nin, FETÖ aracığıyla başaramadığını gerçekleştirmek istiyor.

Lozan’a saldıran yenilir

Emperyalistler ve işbirlikçileri yüzyıl önce çok daha güçlüydüler. Ama milletimizin direniş azmi karşısında yenilgiye uğramaktan kurtulamadılar.

Bugün dünyasında güç dengesi mazlum milletler lehine değişmiştir.

Lozan düşmanlarını bekleyen biricik sonuç, yeniden ama bu sefer daha büyük bir hezimet olacaktır.

5 4 3 2 1

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?