SÜLEYMANPAŞA ‘DA ÇOCUKLAR AŞILANIYOR

SÜLEYMANPAŞA ‘DA ÇOCUKLAR AŞILANIYOR

Her yıl olduğu gibi 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde de İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) ortaokul 4. Sınıfta öğrenim gören öğrencilere Td (Difteri tetonoz) aşıları uygulanacaktır. Bu yıl Tekirdağ ilinde 15420 ilkokul 1.sınıf ve 13397 ortaokul 4. Sınıf öğrencisinin aşılanması hedeflenmektedir. Bu aşılar bebeklik döneminde uygulanan aşıların sağladığı bağışıklığın güçlendirilmesi […]

Her yıl olduğu gibi 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde de İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) ortaokul 4. Sınıfta öğrenim gören öğrencilere Td (Difteri tetonoz) aşıları uygulanacaktır. Bu yıl Tekirdağ ilinde 15420 ilkokul 1.sınıf ve 13397 ortaokul 4. Sınıf öğrencisinin aşılanması hedeflenmektedir. Bu aşılar bebeklik döneminde uygulanan aşıların sağladığı bağışıklığın güçlendirilmesi ve koruyuculuk süresinin uzatılması amacıyla uygulanmaktadır. Bu hastalıklara karşı tek korunma yöntemi aşılamadır.

 

Aşı çalışmalarını yerinde değerlendirmek için Süleymanpaşa 80.Yıl Cumhuriyet İlkokuluna; Vali Yardımcısı Tayyar ŞAŞMAZ Başkanlığında, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan YURT, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, İl Sağlık Müdürlüğü Uzm. Dr. Cengiz BECERİR, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Haci Bayram ZENGİN, Personel/Destek Hizmetleri Başkanı Zafer SOYKIRLI ve Sağlık Çalışanları katılımlarıyla ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Bağışıklama hizmetleri; bebekleri, çocukları ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen, önemli bir temel sağlık hizmetidir.

Sağlık Bakanlığı bağışıklama hizmeti ile vatandaşılar; Boğmaca, Difteri, Tetonoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Tüberküloz, Poliomiyelit, Hepatit B, Hepatit A, Hemofilus İnfluenza Tip B, Suçiçeği ve Pnömokok olmak üzere toplamda 13 (on üç) hastalığa karşı aşı ile korunmaktadır.

Amaç; aşı ile korunabilir hastalıkların, bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlıkları ve ölümleri önlemektir. Bu şekilde hem aşılanan çocuklar, hem de toplum bireyleri hastalıklardan korunmaktadır. Aşılama oranlarının düştüğü ülkelerde salgınlar gelişmekte, aşılanmayan birkaç çocuk bile toplumda salgın çıkmasına neden olabilmektedir.

Aşılar güvenli ürünlerdir. Aşı yan etkilerinin çoğu hafif ve geçici yan etkilerdir. Aşılanan çocuklarda; hafif ateş, huzursuzluk, hafif bir döküntü, aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet ve ağrı olabilir. Aşılama sonrasında istenmeyen bir etki görüldüğünde hekimlere başvurulmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?