DOĞANCA EVİ’NDE SONA GELİNDİ

DOĞANCA EVİ’NDE SONA GELİNDİ

Çorlu Cemaliye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, 2012 yılında kamulaştırılma çalışmalarına başlanan ve önemli sivil mimari örneklerinden olan ahşap evin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çorlu Belediyesi tarafından 1 Nisan 2015 tarihinde yüklenici firma ile sözleşmeye bağlanarak hazırlatılan ve onaylanması için Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne sunulan Doğanca Evi restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Evin iç […]

Çorlu Cemaliye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, 2012 yılında kamulaştırılma çalışmalarına başlanan ve önemli sivil mimari örneklerinden olan ahşap evin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Çorlu Belediyesi tarafından 1 Nisan 2015 tarihinde yüklenici firma ile sözleşmeye bağlanarak hazırlatılan ve onaylanması için Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne sunulan Doğanca Evi restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Evin iç restorasyon çalışmaları tamamlanmış olup binanın dış çevresindeki restorasyon çalışmalarında da sona gelindi. Yakın bir süre içerisinde tamamlanması hedeflenen Doğanca Evi restorasyon çalışmaları sonrası Çorlu’nun en önemli kültürel yapılarından biri olması bekleniyor.

150 YILLIK BİNA

Balkan Harbi yıllarında hastane olarak kullanılmış Gazi İlköğretim Okulu’nun yanındaki Hastane Çeşme Sokak’ta bulunan ve Rum bir doktorun oturduğu ahşap evin, Lozan Mübadelesi sonucu Selanik’teki mallarına karşılık Doğanca ailesine verildiği ve yapının yaklaşık olarak 150 yıllık olduğu tahmin ediliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?