Ebru, Rölyef ve Resim Sergisine Büyük İlgi

Ebru, Rölyef ve Resim Sergisine Büyük İlgi

NKÜ ücretsiz kurslarından Rölyef ile Ebru kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı ve Resim Bölümü öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği Karma Sanat Sergisi, Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen tören ile sanatseverlerle buluştu. Namık Kemal Üniversitesi Törende Serginin açılış kurdelesini Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım […]

NKÜ ücretsiz kurslarından Rölyef ile Ebru kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı ve Resim Bölümü öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği Karma Sanat Sergisi, Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen tören ile sanatseverlerle buluştu.

Namık Kemal Üniversitesi Törende Serginin açılış kurdelesini Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvaz, Üniversite Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, akademik personel, öğrenciler ile birlikte kesti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal törende gerçekleştirdiği konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak kurulduğumuz ilk günden beri öğrencilerimizin ve personelimizin el ve mesleki becerilerini geliştirmek için çok geniş bir yelpazede ücretsiz kurslar düzenledik. Bugün burada ebru ve rölyef kurslarına katılan kursiyerlerimizin eserlerinin yanında Resim Bölümü öğrencilerinin tabaklar üzerine Tekirdağ temalı resimler sergisini de hep birlikte inceleme fırsatı yakalayacağız.” diyerek serginin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Rölyef Eğitmeni Nebahat Akın, rölyef sanatı ile ilgili bilgi verirken, kurulan mini atölyede uygulamalı olarak rölyef çalışmasının nasıl yapıldığını gösterdi.

Ebru Eğitmeni Melin Meriç, Ebru sanatının tarihçesi hakkında bilgi vererek, kursiyerlerin yaptığı ebru eserlerinin tekniklerini anlattı.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker Yönsel, resim sergisi ile ilgili  “Üniversitemizde atıl durumda bulunan sıradan günlük hayatın bir parçası olarak kullanılan sanayi tipi yemek tabaklarının biçimini ve yapısal özelliğini bozmadan ancak işlevini değiştirerek yeniden adlandırmayı ve estetik arayışlarla birleştirmeyi amaçlamış, desen atölye öğrencileriyle iki haftalık bir çalışma periyodunda tabaklar üzerine Tekirdağ temalı resimlemeler yapmıştır. Böylece Tekirdağ’ın sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı sanat yoluyla öne çıkarılmıştır. Proje kapsamında 60 tabak resimlenmiştir.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?