MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ ÇETELERİN ETKİSİNDEN KURTARILMALIDIR

 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ ÇETELERİN ETKİSİNDEN KURTARILMALIDIR

Bilindiği gibi 2018 yılında Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boş olan 123 okul veya kurum müdürlüğüne, 196 okul veya kurum müdür yardımcılığı için mülakat yapıldı. Uzun bir süredir açıklanamayan mülakat sonuçları kişilerin bireysel olarak görebileceği şekilde yayınlandı. Sınava girenler kaçıncı sırada olduklarını kendisinden fazla veya az puan alanları göremedikleri için bu duruma itiraz ettiler. Sendika […]

Bilindiği gibi 2018 yılında Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boş olan 123 okul veya kurum müdürlüğüne, 196 okul veya kurum müdür yardımcılığı için mülakat yapıldı. Uzun bir süredir açıklanamayan mülakat sonuçları kişilerin bireysel olarak görebileceği şekilde yayınlandı. Sınava girenler kaçıncı sırada olduklarını kendisinden fazla veya az puan alanları göremedikleri için bu duruma itiraz ettiler. Sendika olarak biz de tüm sınav sonuçlarının listeler halinde kamuoyuna şeffaf bir biçimde yayınlanmasını istedik. Genel merkezimizin de ısrarlı yayınlama taleplerine karşılık maalesef bugüne kadar sonuçlar listeler halinde yayınlanmadı.

Yayınlanmayan sonuçlara karşılık okullara atamalar yapıldı. Yapılan atamalara bakıldığında açıkça görülmektedir ki; yine yandaş ve yalaka sendikaya % 90 lar civarında kadro açıldığı görülmektedir. Ayrıca söylentilere de bakılırsa; eşini ve akrabasını popüler okullara idareci yapmak için mülakatın kullanıldığı da görülmektedir. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Milli Eğitim hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. Hala benim olsun çamurdan olsun zihniyetiyle yürütülen bu anlayışın eğitim camiasına hiçbir katkısı olmayacağı gibi, çalışma huzuru katledilecek  hem de adalete ve devlete olan güven de tahrip edilecektir..

Bu mülakat uygulamalarıyla çatır çatır kul hakkı yenilen ve bu nedenle de eğitim çalışanlarının acımasızca ve ahlaksızca ötekileştirildiği bir düzen yaşatılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle 2013’ten bu yana 6 kez değiştirilen ve her seferinde yandaş kadrolaşma hedefine biraz daha uygun bir zemin hazırlayan yönetici atama yönetmelikleriyle, adeta YÖNETİCİ ATAMA BAKANLIĞI olarak anılır hale getirildi ve sürekli bir tartışmanın cenderesine mahkum edildi.

Liyakat ve adaleti esas almayan mülakat temelli yönetici atama sistemi sayesinde, sendika/vakıf/cemiyet görünümlü çetelerin marifetiyle on binlerce başarılı kurum idarecisi tasfiye edildi, okul ve kurumlarımızın büyük çoğunluğu tek vasıfları “yandaş” olan beceriksizliğe mahkum edildi.

Hak, güçlü olanın değil, haklı olanındır. Hakkın; güçlünün olduğu düzen, HAYDUT DÜZENİ’dir. Maalesef epey bir süredir, MEB’de bir haydut düzeni hakim kılınmıştır. Biat edenin makbul, eyvallah etmeyenin sakıncalı görüldüğü bu düzende çalışanlar insafsızca kamplaştırılmıştır. Hem çalışma huzuru katledilmiş hem de adalete ve devlete olan güven tahrip edilmiştir.

Bu böyle gitmez, gitmemelidir. Yeni Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk’un ivedilikle yapması gereken, mülakat sistemini ve mülakata dayalı inisiyatifleri İPTAL etmektir.

Eğitim çalışanlarının yaşadıklarını ve hissettiklerini iyi bildiğine inandığımız sayın Selçuk’un, bu konuda kararlı bir irade ortaya koyduğunda eğitim çalışanlarının ve eğitim kamuoyunun arkasında duracağını da bilmesini istiyoruz.

Eğitim çalışanlarının Sayın Ziya Selçuk ve MEB bürokrasisinden beklentisi; MEB teşkilatlarına çöreklenmiş çeteleri temizlemeleri, eğitimde liyakat ve adaleti katleden mülakat sistemini ve buna dayalı tasarrufları iptal etmeleri ve eğitimde uzunca bir süredir hasret kalınan huzuru inşa etmeleridir.

Başta Sayın Selçuk olmak üzere MEB bürokrasisi şundan emin olsunlar ki, eğitim çalışanlarının bu beklentisi doğrultusunda adım atıldığında, eğitim camiası bu haydut düzeninden kurtarılıp huzura kavuşturulduğunda hem bugün ve hem her daim hayırla anılacaklardır”

 

Kamuran VARMA

Türk Eğitim-Sen

Tekirdağ Şube Başkanı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?