TEKİRDAĞ’DA İŞ ÇOK ELEMAN YOK

TEKİRDAĞ’DA İŞ ÇOK ELEMAN YOK

  TEKİRDAĞ’DA İŞ ÇOK ELEMAN YOK   Türkiye’nin en büyük araştırması sonuçlandı.  Her yıl Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 81 ilde yapılan araştırma ile işgücü piyasasının haritası çıkarılıyor. Bu yıl 100 bin işyerine gidilerek, işyerlerine ait veri toplandı. Yapılan araştırmayı anlatan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar ESEN; “İş ve Meslek Danışmanlarımız Tekirdağ’da […]

 

TEKİRDAĞ’DA İŞ ÇOK ELEMAN YOK

 

Türkiye’nin en büyük araştırması sonuçlandı.  Her yıl Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 81 ilde yapılan araştırma ile işgücü piyasasının haritası çıkarılıyor. Bu yıl 100 bin işyerine gidilerek, işyerlerine ait veri toplandı.

Yapılan araştırmayı anlatan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar ESEN; “İş ve Meslek Danışmanlarımız Tekirdağ’da bulunan 1.439 işyerine giderek yüz yüze görüşmelerle Tekirdağ işgücü piyasasının nabzını ölçtü. Bu araştırma çok önemli, elde ettiğimiz sonuçlar çalışmalarımıza yön veriyor” dedi.

Tekirdağ’ın lokomotifi İmalat Sektörü

Tekirdağ ilinde araştırma kapsamında ziyaret edilen 20+ istihdamlı işyerleri faaliyetlerine göre incelendiğinde, en fazla işyerinin İmalat sektöründe olduğu görüldü. Bu sektörü Toptan ve Perakende Ticaret sonrasında İnşaat izledi.

 

100 işyerinden 27’si eleman arıyor

Tekirdağ ilinde 20+ istihdamlı her 100 işyerinden yaklaşık 27’sinde en az bir açık iş olduğu tespit edildi. En yüksek açık iş oranına sahip sektör %7,2 ile Su temini; kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri olarak ölçüldü.

İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Beden İşçisi (Genel), Makineci (Dikiş), Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri ise Fiziki ve Bedensel Yeterlilik, Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe  ile Takım Çalışması’ dır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Akraba-eş dost aracılığı ile aramaktadır.

Tekirdağ’da Üç işyerinden biri eleman bulmakta zorlanıyor

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %30,3’ünde en az bir meslekte eleman temininde güçlük çekildiği tespit edilmiştir. Eleman temininde güçlük çekilen mesleklerde ilk üç sırada Makineci (Dikiş), Beden İşçisi (Genel) ile Brode Makinesi Operatörü/Brodeci yer almaktadır.

 

İşverenler Elman Sayısını Arttırmayı Hedefliyor

Tekirdağ ilinde araştırma kapsamındaki işverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 1,9 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla net istihdam artışı beklenen sektörler İmalat,  İnşaat İle Toptan Ve Perakende Ticaret’tir. İl genelinde net istihdam artışının en fazla Beden İşçisi (Genel), Makineci (Dikiş) ve Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı mesleklerinde olması beklenmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?