Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları Eğitim Programının Sonuncusu Gerçekleşti

Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları Eğitim Programının Sonuncusu Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Trakya Bölgesi’nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi” kapsamında `Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Üretim Potansiyeli ve Aşırı Hava Olaylarının Mevcut Durumu’ konulu eğitim programının üçüncüsü düzenlendi. Süleymanpaşa ilçesindeki Ramada Otel’de düzenlenen eğitim programına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Tarımsal Hizmetler […]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Trakya Bölgesi’nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi” kapsamında `Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Üretim Potansiyeli ve Aşırı Hava Olaylarının Mevcut Durumu’ konulu eğitim programının üçüncüsü düzenlendi.

Süleymanpaşa ilçesindeki Ramada Otel’de düzenlenen eğitim programına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Tarımsal Hizmetler personeli ve proje koordinatörü Levent Tuna, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukçu, NKÜ Teknik Bilimler MYO Öğr. Gör. Dr. Bahadır Altürk, TR21 Trakya Bölgesi kamu kurumları, yerel yönetimlerden temsilciler ile Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu üyeleri katıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SONUÇLARI TARTIŞILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin proje sahipliğinde, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen, TESKİ ve TRAKYAKENT’in iştirakçisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da yararlanıcısı olduğu “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında düzenlenen eğitimin açılış konuşması Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan tarafından gerçekleştirildi. Hacı Aslan konuşmasında, “Yeryüzünde insanlar ve toplumlar, aslında ekonomik nedenli dürtüler nedeniyle üretim araçlarında değişmesiyle birlikte değişiyor. Bu değişimlerin en sessiz sedasız olanı da Türkiye’de yaşandı. Türkiye’deki yerel yönetimler 2014 yılından bu yana büyükşehir belediyeleri adı altında idare edilmeye başlandı. Eskiden yerel yönetim anlayışı, ait olduğu belde ya da ilçenin günlük ihtiyaçlarını gidermek üzerineydi. Günümüz dünyasında artık ülkeler değil, kentler mücadele ediyor. Bundan dolayı artık, o belde ya da ilde yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek de yerel yönetimlerin işi haline geldi. Bu değişimlerin içerisinde coğrafi şartların sunduğu ya da kısıtladığı olanaklar da dahil. Ekonomik gelişme ve onun getirdiği fonksiyonlar ile de yerel yönetimler ilgilenmek zorunda. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Kadir Albayrak’ın öncülüğünde bu değişim nedeni ile Trakya Bölgesi’ndeki ilkim değişikliği ile ilgili proje hazırladık. Akademik dünyadan hocalarımız da bu projeyi sahiplenerek daha da gelişmesini sağladılar. Artık insanoğlunun sebep olduğu olaylar sonucu değişmiş bir çağda yaşıyoruz. Fakat hiç umutsuzluğa kapılmadan, tedirgin olmadan dünyada var olan iklim değişikliğinin önüne geçmek için çalışmalıyız. Ben inanıyorum ki; burada üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz eğitim programımız bu açıdan son derece verimli geçecektir.” dedi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’ın konuşmasının ardından Proje İklim Değişikliği Modelleme Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukcu da Proje ve Eğitim Programının detaylarını paylaştı.

Üçüncü ve son eğitimde iklim değişikliğinin Trakya Bölgesi’ndeki tarımsal üretime etkileri, Trakya Bölgesi’ndeki su kaynakları üzerine etkileri ve Trakya Bölgesi’ndeki Ekstrem İklim Olaylarının genel değerlendirilmesi yapıldı. Değerlendirmede ayrıca platform üyelerinin görüş ve tavsiyeleri sorularak yapılması gerekenler tartışıldı. Eğitim sonunda “Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu” üyelerine Katılım Sertifikası verildi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?